Remedii rapide pentru arsuri

1 72716 original jpg jpeg

Când te arzi sau te opăreşti uşor, nu este nevoie să te apelezi neapărat la serviciile de urgenţă, mai ales pentru că există remedii rapide, ce ajută la vindecare.

Când te arzi sau te opăreşti uşor,nu este nevoie să te apelezi neapărat la serviciile de urgenţă,mai ales pentru că există remedii rapide,ce ajută la vindecare.

În primul rând,o arsură se bagă sub jet de apă rece,acest lucru răceşte pielea,stopează arsura şi ameliorează durerea. În al doilea rând,este nevoie de a trata zona sau zonele cât mai rapid şi eficient. Iată,deci,remedii rapide pentru arsuri.

Remedii rapide pentru arsuri – jet de apă rece urgent

Este bine de ştiut,doar zonele mici şi afectate superficial de arsură sunt tratabile acasă,orice altă rană din cauza arsurii,care este mai profundă trebuie tratată la spital. Dacă,totuşi,consideraţi că nu v-aţi rănit prea rău,puteţi urma sfaturile rapide pentru arsuri.

Imediat după accidentul în urma căruia s-a produs arsura,se va ţine zona afectată sub jet de apă rece. Dacă nu aveţi apă în zonă,folosiţi orice,precum lapte,ceai rece,zăpadă. Este bine să ţineţi arsura cel puţin 20 de minute în apă sau lichid rece. Atunci când apar inflamaţii,se înlătură bijuterii,haine sau alte accesorii care pot strangula pielea.

Arsura se poate înveli cu o folie transparentă sau pungă de plastic,peste care se pune un prosop înmuiat în apă rece sau chiar gheaţă. Acest bandaj temporar este menit să împiedice infectarea şi apariţia altor complicaţii. Dacă apar băşiţi,aveţi grijă să nu se spargă,ele reprezintă stratul de protecţie. Dacă se sparg,atunci curăţaţi cât mai bine zona şi acoperiţi cu un bandaj,dar nu foarte strâns. Bandajul se poate lipi,iar în cazul arsurilor aveţi nevoie de cât mai mult aer,pentru a permite rănii să se vindece.