Rinoplastia, arta remodelării nasului

1 69093 original jpg jpeg

Un medic estetician poate transforma vizibil şi îmbunătăţi trăsăturile unei persoane folosind chirurgia estetică facială.

Chirurgii esteticieni au dus o intervenţie chirurgicală la nivel de artă a frumosului. Este vorba de operaţia de rinoplastie,care poate avea un rezultat excepţional pentru unele persoane,dar care poate fi şi o operaţie care să rezolve diferite deficienţe de respiraţie atunci când se intervine şi asupra septului nazal.

Prin procedura de rinoplastie se realizează corectarea estetică a aspectului exterior al nasului. Scopul său este a armoniza forma diferitelor părţi ale nasului şi de a-l echilibra şi integra în forma generală a feţei.

”Rinoplastia este acea operaţie care provoacă cel mai mult un chirurg estetician. Este o provocare pozitivă,în sensul că,nasul este centrul şi cea mai vizibilă parte a feţei. Regula unui nas bine proporţionat este aceea că ochii trebuie să fie cei care atrag atenţia,nu nasul. Recent,m-am întors de la Bergamo Open Rhinoplasty Course,unde am discutat cu doctorul Rollin Daniel,cel mai bun specialist în rinoplastie din lume,care are la activ peste 5.000 de operaţii de acest fel. Particip anual la acest curs intensiv şi de fiecare dată ajung la aceeşi concluzie,rinoplastia este de fapt arta a remodelării nasului”,spune Dr. Ion Zegrea,medic specialist în chirurgie plastică.

Anumite persoane au dificultaţi în a respira corespunzător printr-o nară din cauza deviaţiei de sept,mai bine de 80% din populaţia Europei prezintă deviaţie de sept,fie de la naştere,fie în urma unui traumatism. O astfel de problemă poate fi corectată în cursul acestei proceduri chirurgicale.

”În întâlnirile cu pacienţii obişnuiesc să examinez nasul şi să fac o inspecţie de rutină complet nedureroasă a structurilor interne ale nasului. Astfel,iau în considerare toţi factorii,cum ar fi mărimea şi forma nasului,calitatea pielii nasului şi relaţia lui cu celelalte structuri ale feţei. Rinoplastia aduce modificări la nivelul bazei nasului,cartilajului din vârf şi/sau nărilor. De obicei,nasul devine mai mic şi mai fin prin restructurarea cartilajelor nazale”,mai spune chirurgul estetician,Dr. Ion Zegrea.

Potrivit celor mai recente statistici ale ISAPS,rinoplastia este pe locul trei din top 5 cele mai cerute operaţii estetice din lume,cu un număr de aproape 850.000 de intervenţii în 2014.