Sângerările gingiilor în timpul sarcinii. De ce apar şi cum le tratăm

1 71599 original jpg jpeg

Se intampla des ca, in timpul sarcinii, femeile sa se confrunte cu o noua situatie neplacuta: gingiile incep sa sangereze din ce in ce mai mult, fapt ce provoaca ingrijorare. Problema presupune o atentie si mai mare tinand cont ca, atunci cand gingiile sangereaza, sunt mult mai predispuse infectiilor, putand aparea complicatii deloc nedorite.

Medicul stomatolog Dr. Oana Florea (www.drflorea.ro) ne explica de ce se intampla acest lucru in perioada sarcinii si cum putem proceda pentru a reduce la minimum eventualele complicatii.

“In timpul sarcinii se produc modificari hormonale si retentii de lichid. Astfel apare o irigatie sangvina marita,inclusiv la nivelul gingiei,care se poate mari in volum si are tendinta sa sangereze. Acest lucru se intampla mai ales la spalatul pe dinti si nu trebuie sa sperie. Din contra,trebuie pastrata o igiena riguroasa a cavitatii orale. Resturile alimentare se depoziteaza mai usor cand avem gingia inflamata. Odata cu ele,se depun si nenumarate bacterii ce pot conduce la inflamatii masive. Asadar,pe perioada sarcinii este recomandat sa se faca controale si igienizari profesionale. Deasemenea,periajul trebuie sa fie riguros,folosind o periuta mai moale,sa se utilizeze cu blandete ata dentara si o apa de gura antibacteriana”,explica Dr. Oana Florea.

Oana Florea este medic dentist cu Competenta Implantologie Orala,cu experienta internationala in Germania,alaturi de cei mai buni specialisti in chirurgie si implantologie. Oana Florea isi desfasoara activitatea in cabinetul sau privat din Bucuresti si este apreciata inclusiv pentru experienta in lucrul cu copiii si cu pacientii anxiosi,cu teama de dentist.