Semne că organismul are nevoie de mai multe fibre

1 79793 original jpg jpeg

Fibrele nu trebuie să lipsească din dietă, deoarece îmbunătăţesc funcţiile organismului şi oferă saţietate pentru o perioadă mai lungă. Fibrele se găsesc numai în fructe, legume, produse din cereale integrale şi fasole uscată. Însă, un număr mare de oameni nu includ aceşti compuşi în alimentaţie. Şi când corpul nu primeşte suficiente fibre, începe să reacţioneze.

Iată care sunt semnele care-ţi spun că organismul are nevoie de mai multe fibre:

Simţi că îţi este foame după ce ai mâncat

Dacă organismul nu primeşte suficiente fibre, el va începe să trimită semnale creierului, moment în care vei simţi că îţi este din nou foame, chiar dacă tu ai mâncat cu puţin timp în urmă. Fibrele au rolul de-a oferi saţietate pentru o perioadă mai lungă. Pentru a evita să mănânci de mai multe ori într-o zi, începe să incluzi în dietă mai multe fructe şi legume.

Simţi că îţi este somn după ce mănânci

Mulţi dintre noi simţim nevoia de câteva ore de somn după ce mâncăm, nu-i aşa? Fibrele sunt esenţiale pentru a ţine sub control nivelul de zahăr din sânge, astfel glicemia va creşte. Acesta este motivul pentru care simţi nevoia să dormi după ce ai mâncat.

Ai glicemia prea mare

Persoanele care suferă de diabet trebuie să acorde atenţie cantităţii de fibre consumate. Fibrele solubile favorizează absorbţia zahărului din intestinul subţire şi îl transportă în întreg organismul. Acest proces ajută la îmbunătăţirea şi menţinerea sub control a nivelului de zahăr din sânge.

Observi că te-ai îngrăşat

Lipsa fibrelor din organism poate provoca creşterea în greutate. Când fibrele sunt asimilate de organism, ele provoacă o senzaţie de saţietate pentru o perioadă mai lungă – motiv pentru care nu vei mai simţi că îţi este foame aşa de des -, prevenind supraalimentarea. În plus, consumând alimente bogate în fibre ajungi să mănânci mai puţin şi să te menţii în formă.

Te confrunţi cu probleme digestive

Una dintre problemele digestive provocate de lipsa de fibre din organism este constipaţia. Fibrele au rolul de a îmbunătăţi procesul de digestie, prevenind astfel apariţia acestor probleme. Mănâncă mai multe fructe, legume şi produse din cereale integrale pentru a menţine sistemul digestiv sănătos.