Semne că suferi de inflamaţie cronică

1 80259 original jpg jpeg

Inflamaţia normală din corp ajută la prevenirea infecţiilor şi leziunilor, favorizând vindecarea într-un timp mai scurt. Cu toate acestea, inflamaţia anormală poate afecta fiecare funcţie a organismului şi chiar declanşează boli grave, inclusiv hepatită, artrită, boli de inimă şi cancer. Semnele care-ţi spun că suferi de inflamaţie cronică sunt:

Neplăceri dermatologice

Dacă te mănâncă pielea sau este roşie, predispusă la erupţii, acesta poate fi simptomul inflamaţiei cronice. În plus, dacă suferi de afecţiuni cronice ale pielii, cum sunt eczemele sau psoriazisul, simptomele se pot agrava.

Oboseală

Oboseala, mai ales cea care are o formă cronică, este un simptom al multor probleme de sănătate. În plus, studiile recente au arătat că inflamaţia cronică poate fi legată de oboseala cronică. Problema este că inflamaţia interferează cu ritmul circadian al creierului, care gestionează ciclurile de somn şi de trezire.

Dureri de cap persistente

Durerile de cap nu sunt întotdeauna indicatori ai unei migrene. Cauza poate fi inflamaţia cronică din organism. Durerile de cap sunt, de asemenea, adesea cauzate de toxinele din mediul înconjurător care declanşează inflamaţii anormale în corp. Migrenele şi durerile de cap s-au dovedit a fi provocate şi de inflamaţie.

Sensibilitate faţă de anumite produse alimentare

Dacă nu puteai să adormi fără un pahar de lapte sau ai consumat întotdeauna alimente bogate în gluten şi nu ai avut nicio problemă, acum sistemul digestiv le refuză? Este posibil să te confrunţi cu o sensibilitate faţă de anumite produse alimente, cunoscută sub numele de intoleranţă la lactoză şi la gluten. Recomandat este să mergi la un medic.

Probleme digestive

Constipaţia, balonarea, gazele, diareea, greaţa, vărsăturile şi alte probleme digestive pot fi posibile semne de inflamaţie anormală. Adesea ignorăm simptomele pe care le transmite stomacul, dar ele ne pot ajuta să ne dăm seama dacă avem sau nu o problemă de sănătate.

Îngrăşare

Inflamaţia cronică este provocată de alimentele de tip fast-food, mai ales când sunt consumate de mai multe ori pe săptămână. Mai mult decât atât, mâncarea de acest gen provoacă creşterea în greutate, în special în zona abdomenului. Dacă ai probleme în eliminarea kilogramelor nedorite, poate ar trebui să vezi dacă nivelul de inflamaţie din corp este normal sau nu.

Niveluri ridicate de zahăr din sânge

Valorile ridicate ale glicemiei cresc nivelul de circulaţie al citokinelor inflamatorii. De asemenea, creşte numărul de molecule distructive, produsele finale de glicozilare (AGE). Aceste molecule sunt pro-inflamatorii.

Tulburări psihice

Creierul înceţoşat, atacurile de panica şi depresia sunt toţi indicatori posibili ai inflamaţiei cronice. Inflamaţia poate afecta chimia creierului, provocând daune asupra sănătăţii tale mintale.