Semne care arată că ai o tiroidă hiperactivă

1 74795 original jpg jpeg

Când ai o tiroidă hiperactivă sau suferi de hipertiroidism, aşa cum mai este cunoscută această afecţiune, tiroida generează şi eliberează mai mulţi hormoni tiroidieni decât are nevoie organismul. În acest caz, este bine să nu mai amâni vizita la medic, pentru a evita complicaţiile.

Localizată în partea din faţă a gâtului,tiroida influenţează aproape fiecare parte a corpului şi,de asemenea,determină modul în care funcţionează metabolismul. Acesta este motivul pentru care glanda tiroidă este o parte esenţială a corpului. Când aceasta nu mai funcţionează aşa cum trebuie,poate afecta atât femeile,cât şi bărbaţii. Medicii spun că există mai multe cauze ale apariţiei hipertiroidismului. Acestea includ:

Boala Basedow Graves sau guşa exoftalmică

Este o problemă ereditară,o afecţiune autoimună,ce se caracterizează prin secreţia exagerată de hormoni tiroidieni. Se manifestă prin nervozitate,tremur,insomnie,transpiraţie abundentă şi intoleranţa la căldură.

Tiroidita

Este o afecţiune ce se caracterizează prin inflamarea tiroidei. Acest lucru se întâmplă,de obicei,atunci când un virus,care afectează sistemul imunitar,face ca glanda tiroidă să se mărească şi hormonii tiroidieni ajung în sânge. Pe de o parte,tiroidita subacută cauzează durere şi necesită o perioadă de câteva luni pentru ca suferinţa să dispară în totalitate. Pe de altă parte,tiroidita postpartum afectează femeile după ce au născut şi poate dura cel puţin opt săptămâni. În cele din urmă,tiroidita tăcută apare atunci când tiroida produce hormoni în exces,dar boala nu dă niciun simptom.

Prea mult iod în dietă

Uneori,prea mult iod în dietă poate provoca hipertiroidism,de aceea este bine să fii foarte atentă la ce mănânci.

Tratamentul cu hormoni tiroidieni

Depăşirea dozei cu hormoni tiroidieni poate provoca un caz sever de hipertiroidism. Prin urmare,asigură-te că iei doza prescrisă de medic.

La ce să mai ai grijă

Fereşte-te de semnele precum disconfort şi dificultăţi în îndeplinirea sarcinilor de zi cu zi. Prezenţa unui nod în gât,în partea din faţă,este,de asemenea,un indiciu,aşa că mergi la medic pentru o investigaţie. Alte simptome includ anxietate,iritabilitate,dureri intestinale,insomnie,probleme de lectură,căderea părului,schimbări în ciclul menstrual,slăbiciune în muşchii,transpiraţie excesivă şi pierderea în greutate.Recente

3 motive sa te speli pe fata seara Sursa foto shutterstock 1924405574 jpg
shutterstock 512817400 jpg
O locuință de revistă, amenajată în patru pași simpli jpg
De ce sa masezi tenul cu miere Sursa foto shutterstock 1613904577 jpg
Rulada cu gem de cirese Sursa foto shutterstock 2072439719 jpg
Tocuri jpg
pahar cu apa jpg
Ratatouille Sursa foto shutterstock 1664054827 jpg
shutterstock 1836252643 jpg
Suleiman Magnificul, lalele foto  Shutterstock jpg
ClickPentruFemei (4) (6) jpg
avion sursa  Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
Prajitura cu mere Sursa foto shutterstock 376258168 jpg
Grup de drumeti langa lac JPG
40 de ani jpg
Pensule machiaj jpg
Supa de linte Sursa foto shutterstock 309501530 jpg
manichiura 3D 2023 shutterstock 1720295548 jpg
Ce sa nu faci cand ai buzele crapate Sursa foto shutterstock 1846727497 jpg