Semne care te avertizează să renunţi la mişcare când eşti însărcinată

1 55331 original jpg jpeg

De când ai rămas însărcinată, corpul tău a început să se schimbe, să se adapteze la noua sa condiţie.

Dar tu nu poţi observa în mod direct lucrurile astea şi resimţi doar consecinţele:ai început să iei în greutate,oboseşti mai repede,îţi lipseşte condiţia fizică de odinioară.

Şi toate astea te deprima,te fac să-ţi doreşti să fii în continuare frumoasă şi atrăgătoare,să poţi face exerciţiile zilnice pentru a te menţine în formă.  Nu e nimic rău pentru că exerciţiile fizice sunt benefice pentru organism chiar şi atunci când este însărcinată,dar ai grijă la semnalele pe care corpul tău ţi le transmite ca să ştii când să te opreşti.

Greaţă

Dacă îţi este greaţă şi te simţi rău după o şedinţă de exerciţii fizice,atunci este clar că ai acumulat prea mult acid lactic în stomac,un produs secundar al metabolismului muscular căruia trebuie să-i acorzi atenţia cuvenită. În viitor,redu nivelul de antrenament şi urmăreşte cum te simţi.

Ameţeală

În cazul în care resimţi ameţeală sau o combinaţie de ameţeală,vedere înceţoşată şi dureri de cap,de vina ar putea fi o anemie severă,o lipsă de oxigenare,o deficienţă de circulaţie sau o altă problemă necunoscută. Stările de ameţeală sunt un motiv serios să-ţi suni medicul şi să-i ceri părerea.

Schimbări de temperatură

Dacă simţi că-ţi este cald,sau dimpotrivă,îţi este brusc frig,înseamă că organismul are dificultăţi în autoreglarea temperaturii interne. În mod normal,reacţia corpului este să redirectioneze sângele către regiunile exterioare ale corpului pentru a-l răci,ceea ce poate însemna că nu ajunge suficient sânge către bebeluş,punându-l în primejdie.

Gambe umflate

Este normal ca după efectuarea unor exerciţii să ţi se umfle puţin mâinile şi picioarele,dar în cazul în care observi o inflamaţie dureroasă a gambelor,asta ar putea indica un început de tromboflebită,o boală ce implică inflamarea venelor şi o posibilă apariţie de cheaguri de sânge. Sună-ţi medicul de urgenţă dacă gambele nu se dezumflă de la sine într-o oră.

Sângerări vaginale

Dacă observi orice formă de sângerare vaginală,opreşte-te imediat din exerciţii. Uneori sângerările pot semnaliza o problemă gravă,fapt pentru care se impune vizita de urgenţă la medic.  Chiar dacă există şi sângerări normale la începutul sarcinii,în unele situaţii acestea pot semnala un avort spontan. Iar în al doilea şi al treilea trimestru,sângerările pot duce la naştere prematură şi complicaţii ale plancentei.

Vedere înceţoşată

Dacă ţi se înceţoşează vederea în mijlocul unei şedinţe de exerciţii,ar putea semnala o deshidratare care determină creşterea tensiunii sanguine. Ca rezultat direct,este posibil ca bebeluşul tău să nu mai primească suficient sânge,lucru ce duce inevitabil la complicaţii. De asemenea,vederea înceţoşată poate semnala preeclampsie,o problemă gravă ce poate afecta fătul.

Stare de leşin

Când leşini în timpul sarcinii,trebuie să te gândeşti bine să renunţi la mişcare,pentru că acesta este unul dintre cele mai mari semnale de alarmă pe care corpul tău ţi le poate da. Ar putea fi  vorba de o afecţiune circulatorie care să-ţi limiteze nivelul de oxigen ce ajunge la creier. Într-o astfel de situaţie,este important să mergi de urgenţă la un control.

Scurgeri vaginale

Nu ignora scurgerile vaginale,pot fi un semn că te aproprii de intrarea in travaliu.

Mai multe articole despre sarcină găseşti pe mamamicamea.ro.