Semnele ficatului obosit

1 71869 original jpg jpeg

De multe ori auzim oameni care vorbesc despre ficat ca fiind organul care provoacă cele mai multe probleme de sănătate. De ce se întâmplă acest lucru? Ei bine, ficatul este adesea victima nutriţiei, stresului, emoţiilor negative, de aceea, este afectat fie direct, fie indirect.

Ficatuleste unul dintre organele care trimite semnale atunci când este suprasolicitat şi obosit. Chiar dacă sunt uşor de recunoscut,de multe ori sunt ignorate,ceea ce duce la înrăutăţirea problemei.

Iată care sunt semnalele pe care ficatul le trimite când este obosit:Ridurile verticale dintre sprâncene

Ridurile au fost mult timp considerate un produs secundar al procesului de îmbătrânire şi genetic acestea vor apărea mai devreme sau mai târziu. Cu toate acestea,ridurile pot dezvălui modul în care corpul funcţionează şi poate fi un semnal care ajută la prevenirea bolilor. Acesta este cazul ridurilor verticale care apar între sprâncene,şi care pot spune că ficatul este suprasolicitat. Cu cât sunt mai adânci,cu atât mai gravă este problema.

Petele maro sau verzi

Petele de culoare maro închis sau verde pe faţă nu sunt doar o problemă cosmetică sau din cauza vârstei sau a expunerii la soare. Acestea,mai ales cele care sunt pe partea dreaptă sau în zona tâmplelor,indică faptul că ficatul este suprasolicitat şi obosit. De asemenea,este semnalul care spune că există o problemă cu vezica biliară,pancreasul sau splina. În cazul în care pieleafeţei a căpătat o culoare gălbuie,acest lucru înseamnă că funcţia hepatică este afectată.

Exces de sebum pe frunte

Un alt factor care este atribuit geneticii sau vârstei este tipul de piele. Cu toate acestea,pielea uscată sau uleioasă poate fi un simptom al unui dezechilibru intern. În cazul în care pielea de pe frunte este cuprinsă de un exces de sebum,înseamnă că există o problemă de insuficienţă hepatică.

Probleme ale vederii

În medicina tradiţională chineză,este considerat că ficatul afectează sângele care ajunge la ochi. Aşadar,dacă te confrunţi cu probleme ale vederii,s-ar putea să suferi de ficat suprasolicitat. Atunci când ficatul nu-şi mai poate îndeplini funcţiile,ochii îşi pierd din strălucirea lor naturală şi zona albă ar putea căpăta o culoare gălbuie.

Inflamaţia gingiilor şi a gâtului

Mulţi oameni au gingiile inflamate şi sângerează uşor atunci când se spală pe dinţi. Această problemă este,de asemenea,legată de ficat,precum şi inflamaţia în gât. Cu toate că putem folosi pastele de dinţi speciale pentru a trata aceste probleme,dacă nu este îmbunătăţită funcţia hepatică,nu vom combate sensibilitatea şi inflamarea gingiilor şi a gâtului.

Credit foto:www.steptohealth.comRecente

sampon uscat profesional xpertbeauty jpg
manichiura oja semipermanenta jpg
cadou oferit de femeie jpg
Esti friguros Afla care sunt cele mai bune alimente în sezonul rece  Sursa imagine Pixabay jpg
alimente congelate  jpg
Ce să faci și ce să nu faci înainte de programarea la medic  jpg
shutterstock 1494529091 jpg
model anul 2021  sursa   Instagram jpg
close up beautiful woman wearing necklace pearl bracelet jpg
exercitii pentru posterior shutterstock 481861576 jpg
Planifica ti vacanta de vara din timp jpg
curatenie jpg
Insula Queimada, din Brazilia jpg
foto  jpg
Ce stiluri de design interior sunt in tendinte pentru amenajarea bucatariei jpg
Cum sa ti mentii urechile curate in mod corect  Sursa imagine shutterstock 1689079585 jpg
2 jpg
haine pentru doamnele cu parul carunt jpg
Efectele secundare ale pastilele pentru somn jpg
Regina adâncurilor, scufundări  sursa   Shutterstock jpg