Semnele premature ale bolii Lupus. Trebuie să ştii care sunt!

1 71622 original jpg jpeg

Lupus este o boală autoimună care afectează funcţiile mai multor organe din corp, şi în care sistemul imunitar atacă celulele, deoarece le consideră străine. Această afecţiune trebuie descoperită la timp pentru a putea fi ţinută sub control.

Potrivit sondajelor,există un procent destul de mare de oameni care descoperă că suferă de lupus,aceasta devenind o boală comună. Acest lucru se întâmplă deoarece nu este acordată atenţie simptomelor pe care le dezvoltă,pentru că nu se ştie prea multe despre ele,dar şi despre ea ca boală.Boala Lupuseste de mai multe tipuri. Lupus eritematos sistemic (LES) este forma cea mai frecventă şi severă,iar simptomele ei includ oboseală,dureri articulare şi erupţi cutanate. De asemenea,poate avea un impact negativ asupra calităţii vieţii şi capacităţii de muncă a celui care o dezvoltă.Boala Lupus este cel mai frecvent întâlnită la persoane cu vârste cuprinse între 15 şi 44 de ani.Există câteva simptome premature ale bolii Lupus,despre care toată lumea ar trebui să ştie. Şi,pentru că sunt foarte comune,nu sunt băgate în seamă,dar ele sunt un indicator al unei probleme de sănătate.

Semnele premature ale bolii Lupus. Trebuie să ştii care sunt! Simptomele comune ale acestei boli:

Semnele premature ale bolii Lupus. Trebuie să ştii care sunt! Căderea părului

Foarte multe femei se confruntă cu căderea părului. Şi,pentru că este considerat normal,nu se gândesc că ar putea dezvolta vreo boală. Totuşi,trebuie luate măsurilenecesare atunci când părul care cade este mult prea mult. Deja nu mai este ceva normal.

Semnele premature ale bolii Lupus. Trebuie să ştii care sunt! Dureri articulare

Durerea şi inflamaţia în articulaţii este un alt simptom al bolii cronice Lupus. De asemenea,este unul dintre semnele comune,întâlnit la mai multe afecţiuni şi care,de cele mai multe ori,nu este băgat în seamă.

Semnele premature ale bolii Lupus. Trebuie să ştii care sunt! Febră

Un alt simptom prematur al bolii cronice Lupus este febra inexplicabilă. Persoanele care suferă de ea se confruntă cu creşterea temperaturii cu doar câteva grade,fără să fie detectată

Semnele premature ale bolii Lupus. Trebuie să ştii care sunt! Mâncărimea pielii

Mâncărimea pielii este un alt semn după care poate fi depistată boala Lupus.  Aceasta este la nivelul feţei,în zona nasului. De asemenea,persoanele care suferă de Lupus se pot confrunta cu mai multe probleme ale pielii.

 Semnele premature ale bolii Lupus. Trebuie să ştii care sunt! Oboseală  

Şi oboseala este simptom al bolii cronice Lupus. Cu timpul,oboseala va fi din ce în ce mai greu de suportat,şi acest lucru va duce la dezvoltarea altor probleme de sănătate.

Semnele premature ale bolii Lupus. Trebuie să ştii care sunt! Ochi uscaţi şi gură uscată

Un alt simptom al bolii Lupus este ochii uscaţi. Acest lucru se întâmplă deoarece sunt afectate funcţiile glandelor responsabile de producerea lacrimilor şi a salivei,cauzând mai multe probleme. De aceea,persoanele care suferă de Lupus se confruntă cu ochi uscaţi şi gură uscată.

Credit foto:www.boldsky.com