Sfaturi de la doctori pentru o inimă sănătoasă

1 73213 original jpg jpeg

Problemele cardiace pot apărea indiferent de vârstă şi cu atât mai mult în zilele noastre, din cauza stresului şi a cotidianului ce te pune mereu “pe fugă”. Cum facem deci să prevenim apariţia lor? Iată câteva sfaturi simple, direct de la cardiologi.

Deconectează-te!

Pentru că eşti mereu conectată la telefon,computer sau tabletă,te ţii singură într-o stare de mare alertă,24 de ore,7 zile pe săptămână.

Acest tip de supra-stimulare duce în timp la o stare cronică de anxietate,ce induce stresul. Din acest motiv  poţi suferi de hipertensiune arterială şi să ai un risc crescut de infarct.

Este indicat ca măcar două ore pe zi să stai fără nici un aparat în preajmă,astfel încât să intri într-o stare de relaxare şi să poţi face şi alte lucruri,benefice pentru tine şi sănătatea ta (fizică,dar şi mentală).

Reconsideră aportul de vitamine

Oamenii tind să creadă că multivitaminele sunt bune pentru inimă,însă nu sunt conştienţi că acestea sunt bogate în colină,o vitamină din spectrul B,care a fost legată de bolile de inimă.

Nici suplimentele de calciu nu sunt mai „breze” şi au fost asociate cu un risc crescut de atac de cord. Ce poţi face? Ia-ţi suplimentele zilnice din alimente şi dintr-o dietă echilibrată,mai puţin din medicamente şi pastile. 

Ai grijă cu sforăitul

Un studiu a arătat că unul din cinci adulţi are apnee în timpul somnului,o tulburare care aduce cu sine acel sforăit puternic,dar şi hipertensiune arterială.

Ar trebui să discuţi cu medicul tău dacă  sforăitul tău sau cel al partenerului îţi perturbă somnul sau dacă te trezeşti des obosită. Apneea este tratabilă şi,în plus,vine cu un bonus:te ajută să pierzi în greutate.

Pericolul ascuns din somnifere