Sfaturi pentru cardiaci. Ce trebuie să facă în zilele caniculare!

1 76162 original jpg jpeg

Persoanele care suferă de afecţiuni cardiace trebuie să facă unele modificări în stilul de viaţă vara. Unii se vor simţi mai obosiţi şi epuizaţi în cea mai mare parte a timpului, în timp ce alţii ar putea să sufere complicaţii precum bătăi ale inimii mai accelerate sau respiraţie îngreunată.

Pentru a evita toate aceste neplăceri din timpul verii, uite ce trebuie să facă persoanele care suferă de boli cardiovasculare, în special dacă au hipertensiune arterială:

1.    În zilele cu temperaturi ridicate apa este esenţială pentru organism. În plus, apa unul dintre factorii care ţin sub control hipertensiunea arterială.

2.    Evită să ieşi din casă între orele 10:00-19:00.

3.    Bea băuturi pe bază de fructe şi legume proaspete pentru a te menţine hidratată. Recomandate pentru cardiaci sunt limonadele şi fresh-urile de portocale.

4.    Dacă urmezi un tratament medicamentos recomandat de doctor, nu pleca de acasă înainte să-ţi iei pastilele. Nu neglija tratamentul atunci când ieşi din casă sau când conduci.

5.    Nu purta haine strâmte sau culori care duc la creşterea temperaturii corpului. În schimb, poartă ochelari de soare şi pălărie pe cap când ieşi afară.

6.    Foloseşte cremă cu protecţie solară cu factor de protecţie ridicat.

7.    În momentele în care te simţi ameţită sau când simţi că nu mai poţi respira, aşază-te imediat pe un scaun.

8.    Nu pleca de acasă fără să mănânci. Din cauza căldurii, te poţi confrunta cu stare de rău, ameţeală, leşin şi chiar agravarea afecţiunii de care suferi.

9.    Canicula creştere tensiunea arterială. Aşadar, verifică în fiecare zi valorile, ca să ştii şi să o poţi ţine sub control.

10.  Prezintă-te la medic pentru adaptarea tratamentului.

11.  Evită băuturile energizante şi pe cele care conţin cafeină.

12.  Nu pleca de acasă şi nu sta singură. Este important să fie cineva alături în caz că ţi se face rău.