Simptome ale infecţiei urinare. 5 semne pe care să le recunoşti

simptome ale infecţiei urinare jpeg

Des întâlnită mai ales în rândul femeilor, infecţia urinară poate avea urmări grave dacă nu este tratată din timp. Află care sunt cele mai importante simptome ale infecţiei urinare.

1. Simptome ale infecţiei urinare - Senzaţie de usturime la urinare

Primul semn al unei infecţii urinare este legat de senzaţia de usturime pe care o poţi resimţi când mergi la toaletă. Dacă se întâmplă să simţi doar o singură dată, înseamnă că organismul a eliminat deja bacteriile, însă dacă această senzaţie se amplifică, atunci e timpul să cauţi un tratament. De asemenea, e bine să consumi cât mai multă apă, pentru a favoriza eliminarea bacteriilor de la nivelul tractului urinar.

Semne că ficatul e bolnav

2. Urinezi des

Este unul dintre cele mai întâlnite simptome, însă poate fi confundat şi cu alte afecţiuni ale sistemului excretor. Nevoia de a urina des apare când bacteriile irită uretra şi mucoasa vezicii urinare. Atunci apare şi sensibilitatea în timpul urinării, care indică faptul că ai o infecţie urinară.

3. Simptome ale infecţiei urinare - Urina îşi schimbă culoarea

De regulă, urina trebuie să fie de culoare gălbuie şi cât mai clară, fiind compusă din deşeuri care au fost îndepărtate din alimente, băuturi şi medicamente consumate. Dacă observi că aceasta şi-a schimbat culoarea şi are un aspect neclar, e posibil să suferi de o infecţie urinară. Mai mult, dacă urina are culoare roz sau roşie, înseamnă că sângele este prezent, ceea ce te poate duce cu gândul şi la afecţiuni mai grave, precum cancerul de vezică urinară sau de rinichi. Încearcă, mai întâi, remediile naturiste, pe bază de merişor şi alte plante cu rol diuretic, iar apoi apelează la antibiotic doar după ce ai consultat medicul specialist.

4. Urina are un miros neplăcut

Unele alimente cum ar fi cafeaua, usturoiul, somonul sau bananele lasă un miros uşor neplăcut în urină, însă când acesta este persistent, e posibil să suferi de o infecţie urinară, precum şi de alte boli cum ar fi diabetul. Medicii recomandă efectuarea unei uroculturi care să indice în ce stadiu se află infecţia şi cum poate fi tratată.

5. Simptome ale infecţiei urinare - Dureri abdominale

Dacă întâmpini dureri în partea inferioară a abdomenului sau în lateral, e posibil să ai o infecţie urinară. Presiunea din zona pelviană sau din zona abdomenului este un simptom al infecţiei vezicii urinare. În cazul bărbaţilor, o infecţie în uretră este însoţită de iritaţie şi durere. Sursă foto: www.vivezana.com