Simptome care ar trebuie să te trimită imediat la ginecolog

what can your gynecologist really tell from a basic exam jpeg

Controlul ginecologic anual este recomandat fiecărei femei, chiar dacă nu întâmpină probleme, iar când sunt prezente anumite simptome, nici nu ar trebui să mai stai pe gânduri dacă să mergi sau nu la medic. Află când este neapărat să faci o vizită ginecologului.

1. Ai menstruaţia neregulată

Oricui i se poate întâmpla să-i întârzie menstruaţia din când în când,însă în cazul în care te confrunţi cu această problemă în mod constant,este indicat să mergi la un control ginecologic. Medicul îţi va spune din ce cauză ai menstruaţia neregulată şi ce este de făcut. 

2. Ai scurgeri vaginale neobişnuite

Este normal să ai scurgeri vaginale incolore şi inodore,pentru că aceasta este maniera prin care organismul menţine sănătatea vaginului şi a cervixului. Însă,în cazul în care scurgerile sunt abundente,în afara perioadei de ovulaţie,şi capătă o culoare diferită decât cea normală,trebuie să te prezinţi la medic. Este posibil să suferi de o infecţie minoră,de o afecţiune cu transmitere sexuală,să fie un efect advers al pilulelor contraceptive (dacă foloseşti) sau,într-un procent mai mic,să suferi de cancer cervical.

3. Ai sângerări între menstre

Dacă sângerezi în perioada dintre menstruaţii,poate fi vorba de un fimbrom uterin,de o infecţie a organelor genitale,de polipi uterini sau,în cazuri mai grave,de cancer cervical sau uterin. În cazul în care sângerezi după un act sexual,poate fi vorba de o inflamaţie a cervixului sau de rănirea mucoasei uterine. Indiferent de cauza care stă la baza sângerărilor,este necesar să mergi la un control ginecologic.

4. Ai menstre abundente şi dureroase

Menstrele abundente şi dureroase nu ar trebui ignorate,pentru că adesea ascund probleme destul de serioase,care netratate pot duce la complicaţii. În cazul în care te confrunţi cu această problemă,este posibil să suferi de un dezechilibru hormonal,să ai o afecţiune tiroidiană sau o boală inflamatorie pelvină. De asemenea,menstrele abundente şi dueroase pot fi cauzate şi de afecţiuni ale rinichilor sau ficatului. Pierderile mari de sânge duc la anemie,oboseală,respiraţie sacadată şi la multe alte complicaţii,motiv pentru care se impune controlul de specialitate.

5. Te confrunţi cu un miros vaginal neplăcut

Deşi poate fi o problemă stânjenitoare pentru multe femei,un control ginecologic poate rezolva problema,prin aflarea cauzei care stă la baza acestui simtpom neplăcut. Dacă simţi un miros puternic de peşte,este posibil să suferi de o infecţie genitală,să te confrunţi cu o afecţiune cu transmitere sexuală sau să ai dereglări hormonale. Altfel,poate fi vorba doar de o igienă intimă precară sau incorectă.



Recente

Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg
Budinca apertiv  Sursa foto shutterstock 1530143996 jpg
Bautura care alunga insomnia  Sursa foto shutterstock 544190740 jpg
trifoi  jpg