Simptome mai puţin cunoscute ale cancerului

1 72167 original jpg jpeg

Din păcate, în lipsa controalelor periodice, este dificil să diagnostichezi cancerul în stadii incipiente. Însă, anumite simptome te pot pune în alertă, pentru a merge la medic şi a vedea ce este în neregulă cu sănătatea ta.

Schimbări în conformaţia sănilor

Ai observat în ultima perioadă că unul dintre sănii tăi are alt aspect. Textura pielii unuia dintre ei este diferită faţă de celălalt şi parcă ţesutul are o altă compoziţie. În acest caz,chiar dacă nu simţi la palpare prezenţa unui nodul,este cazul să te prezinţi la medic. Poate fi o simplă schimbare hormonală,sau ceva mult mai grav.

Mentruaţie neregulată

Dacă până acum îţi venea menstruaţia cu precizia unui ceas elveţian sau nu depăşea o marjă de 2-3 zile,iar acum ea este extrem de neregulată,este cazul să te îngrijorezi. Este un simptom des întâlnit în cancerul endometrial sau uterin.

Citeşte şi:

Sfaturi de la doctori pentru o inimă sănătoasă

Planta care previne cancerul

Balonare

Este posibil să fi mâncat prea mult sau să nu fi combinat bine alimentele,însă când această problemă se repetă din ce în ce mai des,nu mai trebuie să o ignori. Poate fi o problemă de natură digestivă,însă,tot mai multe femei care s-au prezentat la doctor cu această problemă au fost diagnosticate cu cancer ovarian.

Oscilaţii de greutate

Deşi nu ai ţinut nicio dietă ai observat că hainele sunt un pic mai largi,pentru ca la scurt timp să pui kilogramele pierdute la loc. Dacă ai pus aceste oscilaţii de greutate pe seama stresului,este posibil să ai dreptate,însă la fel de bine acest simptom poate fi asociat cu cancerul de esofag,de stomac sau de pancreas.

O senzaţie persistentă de oboseală

Dormi suficient în fiecare noapte,dar toată ziua te simţi obosită şi nu ştii de ce? Poate fi un simptom al leucemiei sau al cancerului de colon. Aşadar,nu ar strica să mergi la medic pentru nişte analize mai amănunţite.