Simptome mai puţin ştiute ale bolilor intestinale

1 78365 original jpg jpeg

Problemele intestinale nu sunt întotdeauna aşa de simple şi clasice precum credem. Afecţiunile intestinele sunt destul de frecvente, doar că simptomele pe care le prezintă pot duce cu gândul la alte boli, cărora nu le acordăm atenţie de obicei.

Dar iată care sunt simptomele mai puţin ştiute ale problemelor intestinale:

Oase slăbite

Cea mai comună afecţiune osoasă în rândul femeilor este osteoporoza. Este posibil ca stomacul să producă prea mult acid, iar mineralele calciu şi magneziu să nu fie absorbite de intestine. De asemenea, lipsa vitaminei K din organism, şi care este produsă de intestine, poate agrava problema osoasă.

Anxietate şi stres

Când există un dezechilibru în flora microbiană din intestine, primul organ afectat este creierul. Poate nu ştiai, dar există o legătură directă între creier şi intestine, iar semnalele circulă constant între aceste două organe vitale. Dacă consumi în exces alimente bogate în grăsimi saturate, flora microbiană din intestine scade. Atunci te vei confrunta cu stări de anxietate şi stres. Emoţiile sunt afectate de tot ce ni se întâmplă.

Balonare

Este evident că există o problemă intestinală când apare balonarea. Cauza poate fi alimentaţia, dar şi alergiile neştiute la anumite produse. Cele mai dese alergii sunt la produsele lactate. Aşadar, dacă te confrunţi des cu balonarea, este recomandat să mergi la un medic.

Unghii fragile

Unghiile slabe şi fragile sunt un simptom clar al deficienţelor nutritive – substanţele nutritive nu sunt absorbite din alimentele consumate. Zicala ”Eşti ceea ce mănânci!” este adevărată. Totuşi, am putea spune că ”Suntem ceea ce intestinele absorb!”. Dacă intestinele nu sunt sănătoase şi flora este scăzută, alimentele consumate nu vor putea fi digerate corect. În acest fel, nici organismul nu reuşeşte să absoarbă substanţele nutritive pentru a-şi putea îndeplini funcţiile. În plus, mineralele sunt esenţiale pentru sănătatea unghiilor şi părului, iar lipsa lor duce la îmbolnăvire.

Pentru a preveni neplăcerile, este important să avem o alimentaţie şi un stil de viaţă sănătos.

Credit foto: www.steptohealth.com