Simptomele apendicitei greu de identificat

1 79693 original jpg jpeg

Apendicita este acea afecţiune despre care ştii că e destul de uşor de identificat datorită simptomelor destul de evidente. Durerea din partea dreaptă a stomacului e cel mai des întâlnit simptom al unei apendicite.  

Însă medicii ne spun că acesta apare doar la jumătate dintre pacienţii diagnosticaţi cu apendicită. La cealaltă jumătate, simptomele sunt destul de înşelătoare şi pot fi cu uşurinţă confundate cu cele ale altor afecţiuni.

Iată care sunt cele mai înşelătoare simptome ale apendicitei:

Lipsa poftei de mâncare

Dacă obişnuiai ca într-o anumită parte a zilei să ai pofta de mâncare şi brusc apetitul îţi dispare, atunci ar trebui să-ţi pui un semn de întrebare. Apendicele inflamat poate fi cauza.

Senzaţia de vomă

Dacă ai tot timpul greaţă şi o senzaţie permanentă de vomă, e posibil ca apendicita să fie de vină. De cele mai multe ori aceste stări sunt urmate de durerea în partea dreaptă.

Constipaţia şi diareea

Constipaţia, diareea şi alte simptome ale indigestiei precum balonarea sau durerea abdominală pot fi asociate cu apendicita şi necesită vizita la doctor.

Febra

Febra poate reprezenta modalitatea prin care corpul tău încearcă să-ţi spună că ceva e în neregulă. În cazul apendicitei e un semn că trebuie să te grăbeşti spre spital. E posibil ca apendicita să progreseze, ceea ce nu e de dorit. De asemenea, acesta este un simptom care nu apare la toate persoanele.

O simplă stare de rău

Fiecare persoană are zile când nu se simte foarte bine şi nu poate spune ce anume o doare. Dacă această stare persistă, atunci e cazul să mergi la medic.

Sursa foto: sohvanilla.co.uk