Simptomele cancerului mamar de care trebuie să ţii cont

1 77406 original jpg jpeg

Cancerul la sân este una dintre cele mai frecvente afecţiuni care afectează femeile şi, din păcate, de multe ori este descoperit prea târziu. Depistat la timp poate fi tratat, de aceea este important să identifici simptomele care prevestesc apariţia sa.

Câte tipuri de cancer există?

Cancerul se împarte în două categorii: non-invazive, în interiorul glandelor sânului şi invazive, dezvoltat în interiorul celulelor. Cei trei factori care influenţează creşterea riscului de a face cancer sunt: sexul - de obicei femeile dezvoltă acest tip de boală, îmbătrânirea – cancerul apare mai mult după vârsta de 50 de ani şi istoricul familial.

Care sunt simptomele cancerului de sân?

-o schimbare a volumului sânului sau a formei-o umflătură sau o schimbare la nivelul texturii pielii-roşeaţă sau iritaţie în zona sfârcului sau chiar modificarea poziţiei şi a formei sale-un lichid care iese din interiorul sânului-durere în zona sânului sau în zona subraţului-o umflătură la subraţ sau în jurul claviculei

Cum se pune diagnosticul?

Dacă observi prezenţa unuia dintre aceste simptome trebuie să mergi cât mai curând la un medic specialist pentru a face o serie de investigaţii. Orice afecţiune depistată la timp poate reprezenta o şansă la viaţă!