Simptomele necunoscute ale cancerului

1 77174 original jpg jpeg

Aproximativ 90% dintre oameni ignoră simptomele pe care organismul le transmite când este bolnav. Simptomele afecţiunilor cu care corpul se confruntă apar de cele mai multe ori când sunt în stare incipientă, dar ele pot avansa într-un ritm alert.

Există anumite simptome necunoscute pe care trebuie să le cunoaştem, deoarece ele pot ascunde diferite afecţiuni, pe care le putem descoperi când sunt în stare avansată şi atunci nu mai poate fi făcut nimic pentru a le trata.

Cancerul este afecţiunea care provoacă  simptome necunoscute. Ele depind de tipul cancerului, de cât de mult a avansat şi de cât de mult au fost afectate organele sau ţesuturile.  În cazul în care cancerul s-a răspândit , atunci semnele apar în diferite părţi ale corpului.  

Iată care sunt simptome timpurii ale cancerului:

Leziuni cutanate

Leziunile cutanate sunt considerate simptom al cancerului de sân. Acestea apar împreună cu noduli tari la nivelul sânilor, iritaţii şi erupţii cutanate, schimbări de formă.

Tuse constantă

Tusea care ţine mai mult de 30 de zile poate fi simptom al cancerului pulmonar. Pe lângă tuse, te poţi confrunta cu scăderea poftei de mâncare şi scăderea bruscă în greutate. În plus, tusea poate fi însoţită de sânge şi dificultăţi în respiraţie. Acestea sunt primele simptome ale cancerului de plămâni.

Mâncărimi ale pielii

Erupţia cutanată nu este întotdeauna asociată cu tumori, dar mâncărimile genitale pot fi un simptom al cancerului de colon.

Modificări ale funcţiei intestinale

 Cancerul de stomac poate provoca simptome precum sângele la nivelul scaunului, secreţie mucoasă sau purulentă şi defecare spontană.

Secreţii la urinare

Acesta poate fi simptomul cancerului de rinichi, care este asociat cu sângerare în timpul urinării, hipertensiune arterială, durere de rinchi şi slăbiciune.

Pierdere în greutate, bruscă

Slăbitul brusc poate fi simptomul cancerului de stomac. În plus, apare anemia, dificultatea de digestie a alimentelor, dar şi senzaţie de dezgust faţă de carne şi sare.

Durere persistentă de gât

O durere de lungă durată a gâtului poate fi un simptom al cancerului laringian. Alte semne care ar putea indica acest tip de cancer sunt: dificultăţi de respiraţie, dificultate la înghiţire şi senzaţia că ai mereu ceva în gât.

: