Simptomele necunoscute ale cancerului uterin

1 70588 original jpg jpeg

Există câteva semne care pot indica un posibil cancer la nivelul cervixului (colului uterin). Dacă este depistat în stadiu incipient, poate fi tratat cu succes. De aceea, vizita la medic nu trebuie amânată.

Simptomele cancerului de col uterin (prima parte a uterului care se deschide în vagin) sunt adesea interpretate greşit ca fiind ale sindromului premenstrual. Afecţiunea poate să nu prezinte un simptom evident,până când ajunge într-un stadiu avansat.

Pentru cele mai multe dintre femei,primul semn al cancerului de col uterin apare când sunt detectate modificări în urma efectuării testului Papanicolau. Acesta este un examen medical de rutină,care ar trebui făcut în mod regulat. Printre semnele care ar trebui să te trimită la medicul ginecolog se numără:

Sângerările anormale

Femeile care suferă de cancer de col uterin au sângerări vaginale anormale.

Culoarea secreţiei vaginale

Un alt simptom al cancerului de col uterin este secreţia vaginală foarte abundentă. Aceasta diferă de la femeie la femeie,ea putând avea un miros urât,să aibă o consistenţă groasă sau să conţină mucus. De fiecare dată când mergi la ginecolog,spune-i medicului de aceste secreţii.

Dureri pelviene

Durerile localizate la nivelul abdomenulu sau sub ombilic în timpul ciclului menstrual sunt cât se poate de normale. Însă dacă acestea durează ore şi sunt foarte intense,este posibil să semnaleze existenţa unui posibil canceruterin.

Dureri în timpul urinării

Totodată,durerile de vezică sau durerea arzătoare în timpul urinării poate fi un simptom al cancerului de col uterin avansat. Această manifestare a bolii apare,de obicei,atunci când cancerul de col uterin s-a extins la vezica urinară.

Sângerări între perioadele menstruale regulate 

Sângerărilecare apar după ce întreţii relaţii intime sau după efectuarea unui examen pelvian pot fi simptome ale cancerului de col uterin. Acest lucru se datorează iritării colului uterin în timpul acestor activităţi.