Soluţii naturale contra crampelor musculare

1 71172 original jpg jpeg

În timpul nopţii sau în timpul unui efort fizic te poţi confrunta cu crampe musculare care apar pe neaşteptate. Tratamentele naturiste îţi vin în ajutor, dacă ai astfel de probleme.

Crampele apar în special sportivi sau femeile care urmează o dietă bogată în proteine ​în mod repetat.  Dar ele pot să apară la toată lumea. Atunci când crampele apar în mod regulat în timpul nopţii,fără să fi făcut efort zilnic,ele pot fi legate de insuficienţa venoasă .

Foloseşte cremă cu arnică

Pentru calmarea crampelor poţi să foloseşti leacuri pe bază de arnică,pentru că planta are efect de relaxare musculară. În 50 ml de ulei de arnică adaugi câteva picături de  ulei esenţial de busuioc,rozmarin şi portocale,amesteci bine,apoi te masezi pe zona afectată. Masajul cu ulei esenţial de ghimbir şi acesta de ajutor,pentru că stimulează circulaţia sangvină.

Un plus de potasiu

Pentru prevenirea crampelor şi a cârceilor este important să nu ai carenţe de potasiu şi de magneziu. O reţetă delicioasă este aceasta:amestecă 150 g brânză de vaci cu 1 caisă şi 50 g de cireşe. Este un desert bogat în substanţe nutritive.