Stiaţi că 90% din cancerele de piele sunt vindecabile dacă sunt depistate la timp?* (P)

1 62702 original jpg jpeg

Anual sunt diagnosticate aproximativ 200 000 de noi cazuri de cancer de piele, unde melanomul (una din cele mai agresive tumori maligne) este unul dintre tipurile de cancer cu cea mai rapidă creştere în ceea ce priveşte numarul de noi cazuri pe an.

În aceste condiţii,Laboratoarele La Roche-Posay şi IPSOS au realizat un studiu* global exclusiv în 23 de ţări,pe un eşantion de 19 569 de persoane,femei şi bărbaţi,15-65 de ani,care cercetează atitudinile şi percepţii faţă de expunerea solară şi prevenţia cancerului cutanat. Rezultatele arată urmatoarele:

·         88% conştientizează că riscul apariţiei cancerului de piele este strâns legat de lipsa protecţiei solare în timpul expunerii la soare.

·         1 din 2 persoane nu a fost niciodată la un control al aluniţelor la dermatolog

·         Doar 1 din 3 persoane îşi verifică propriile aluniţe cel puţin o dată pe an

În aceste condiţii,La Roche-Posay lansează Skinchecker,o campanie digitală cu caracter social,cu misiunea de conştientizare asupra prevenţiei cancerului de piele şi importanţa folosirii protectiei solare în prevenţia acestuia.

Exista doi factori importanţi în prevenţia cancerului de piele:  protecţia solară şi controlul dermatologic. Astfel,Laboratoarele La Roche-Posay prezintă protecţia solară pentru piele sensibilă Anthelios XL,  şi Campania,,Zilele Protecţiei Solare”,unde puteţi beneficia de o consultaţie gratuită la dermatolog pentru verificarea aluniţelor.

Campania Zilele Protecţiei Solare

În perioada 1 mai – 30 iunie 2015 beneficiaţi de o consultaţie GRATUITĂ (în limita locurilor disponibile) la dermatolog pentru verificarea aluniţelor dvs. Programaţi-vă chiar acum,în oraşul dvs,intrând pe www.protectiasolara.ro.Peste 200 de medici dermatologi parteneri din peste 40 de oraşe,participă la Zilele Protecţiei Solare,eveniment naţional de educare privind riscurile expunerii neprotejate la soare.

*Studiu IPSOS 2014-2015,23 de tari,19569 de persoane (femei si barbati),cu varste intre 16-65 de ani.