Ştii de ce boli te apără vinetele? Iată!

1 65986 original jpg jpeg

Sunt gustoase, nu îngraşă dacă sunt gătite corect, se pot prepara într-o mie şi una de feluri - şi te apără de o mulţime de boli. Află de ce e bine să mănânci vinete!

Te apără de cancerul la colon

Sunt sursă de fibre,cu rol în protecţia tractului digestiv. Studiile arată că,dacă consumi în mod regulat vinete,prezinţi riscuri mai scăzute de cancer la colon.

Previn bolile cardiovasculare

Protejează inima,având capacitatea de a reduce colesterolul rău. De aceea,vinetele trebuie gătite la cuptor,ceea ce e în măsură să le păstreze aromele şi proprietăţile curative naturale. În plus,consumul regulat de vinete previne formarea cheagurilor de sânge,graţie vitaminei K şi bioflavonoizilor,care au rol în întărirea vaselor capilare.

Alungă stresul

Bioflavonoizii din compoziţia vinetelor controlează tensiunea arterială ridicată şi alungă stresul.

Sunt recomandate diabeticilor

Sunt un aliment permis în dietele diabeticilor,graţie conţinutului de fibre şi concentraţiei mici de carbohidraţi solubili.

Nu îngraşă

O cană de vinete mărunţite îţi oferă doar 35 de calorii. Nu conţin grăsime,iar conţinutul mare de fibre îţi dă o senzaţie de saţietate de lungă durată. Nu uita însă că,dacă prepari salată de vinete,vei adăuga mult ulei,ceea ce sporeşte aportul energetic al preparatului.

Îmbunătăţesc activitatea creierului

Conţin fitonutrienţi esenţiali pentru organism,care au rol în îmbunătăţirea circulaţiei sangvineşi în impulsionarea activităţii creierului. Fitonutrienţii se află cu precădere în coaja vinetelelor, prin urmare,nu o îndepărta pentru a te bucura de beneficiile lor.