Sucuri care scad glicemia. De la spanac şi ţelină la varză

sucuri care scad glicemia jpeg

Diabetul zaharat este unul dintre cele mai comune forme de diabet şi apare atunci când organismul nu este capabil să reducă nivelul de zahăr din sânge. Cauzele care duc la dezvoltarea acestuia sunt factorii genetici, stresul, obezitatea, dar şi alte boli. Din feiricire, există sucuri care scad glicemia.

Insulina este un hormon produs de pancreas,şi este cel responsabil pentru reglarea nivelului de zahăr din sânge. Atunci când acest hormon nu-şi mai face treaba sau nu mai produce suficientă insulină apare diabetul. Dar de câte tipuri este diabetul? Există două tipuri de diabet şi fiecare are diferite cauze şi factori de risc. Diabetul zaharat tip 1,este cel care poate apărea la orice vârstă,care afectează copiii,adolescenţii şi adulţii tineri,în special. În cazul acestui tip de diabet,organismul nu mai produce insulină sau prea puţină,deoarece celulele care sunt responsabile de producerea ei,nu mai funcţionează. În acest caz,trebuie să injectăm zilnic o doză de insulină,care trebuie recomandată de un doctor de specialitate în urma unor analize,în funcţie de nevoile fiecărui pacient. Diabetul de tip 2 este cel mai comun tip de diabet. Afectează în special persoanele mai în vârstă,de peste 60 de ani,dar în prezent o mare parte din populaţia tânără este afectată de această boală din cauza obezităţiişi a dietei sărace. În acest caz,diabetul este detectat atunci când este deja foarte avansată,deoarece cei mai mulţi nu-şi dau seama că suferă de această boală.

Simptomele diabetului

Diabetul de tip 2 se dezvoltă lent,iar în majoritatea cazurilor,simptomele apar atunci când este deja avansată boala. Unele dintre aceste simptome care pot apărea ca urmare a diabetului zaharat sunt,printre altele,următoarele:

-urinări frecvente

-sete constantă

-vindecare lentă

-infecţii repetate

-căderea părului

-căderea dinţilor

-vedere înceţoşată

-oboseală

Sucuri care scad glicemia - remedii naturale

Este posibil să controlezi diabetul în mod natural? Persoanele cu diabet zaharat ar trebui să fie sub supravegherea unui medic pentru a şti dacă totul decurge normal,dar sunt benefice şi remediile naturale,care pot reduce nivelul zahărului din sânge,şi pentru a ţine sub control diabetul.

Cum stimulezi producerea de insulină în cazul diabetului de tip 2

Sunt câteva sucuri care scad glicemia şi care te pot ajuta. Sucul preparat din spanac,morcov şi ţelină ajută la menţinerea sub control a diabetului zaharat de tip 2. Morcovii sunt legume bogate în potasiu,care este necesar pentru a menţine un echilibru a nivelului de sodiu,care de multe ori este asociat cu hipetensiunea arterială. Acest suc reglementează sângele şi ajută la prevenirea problemelor legate de vedere,la persoanele care suferă de diabet.

La rândul său,spanacul conţine calciu,beta-caroten şi vitaminele A şi C,care oferă toate beneficiile necesare sănătăţii,inclusiv reducerea glicemiei. Ţelina conţine potasiu şi magneziu,care furnizează împreună un beneficiu important pentru sistemul cardiovascular. La fel de bune sunt şi merele verzi,care reducnivelul zahărului,datorită conţinutului de acid malic.

Sucuri care scad glicemia - Ingrediente

-3 legături de spanac

-2 fire de ţelină

-un morcov

-1 măr verde

-un castravete,opţional

Mod de preparare

Spală şi curăţă de coajă morcovul şi mărul. Apoi le pui în blender şi le amesteci cu celelalte ingrediente. Poţi adăuga puţină apă pentru a face mai uşoară amestecarea.

Sucuri care scad glicemia - Suc din varză şi fasole verde

Pe lista cu sucuri care scad glicemia trebuie trecut şi cel din varză şi fasole verde. La fel ca sucul de mai sus,acesta poate ajuta la reducerea nivelului zahărului din sânge,şi în plus,ajută la

.

Varza şi fasolea verde sunt bogate în minerale şi vitamina B6,care sunt elementele cheie în reducerea glicemiei. Ambele sunt o sursă naturală de insulină vegetală.

Ingrediente

-2 varze de Bruxelles

-2 ceşti de fasole verde

-o lămâie decojită

-un castravete,opţional

Sucuri care scad glicemia - Mod de preparare

Curăţă şi spală toate ingredientele,apoi le amesteci în blender cu puţină apă,pentru a face mai uşoară amestecarea.

Este recomandat să se bea oricare dintre aceste sucuri în fiecare zi pe stomacul gol pentru a ajuta la reducerea glicemiei.

Credit foto:www.steptohealth.com