Suferi de ulcer? Iată ce alimente trebuie să eviţi

1 70588 original jpg jpeg

Efectele neplăcute ale ulcerul gastric - dureri de burtă, arsuri – pot fi diminuate cu o alimentaţie corespunzătoare. Află ce trebuie să elimini din dieta zilnică, ca să te simţi mai bine!

Fără prăjeli

Chiar dacă-ţi plac cartofii prăjiţi şi iahnia de fasole cu ceapă,trebuie să renunţi la ele când ai ulcer gastric. De fapt,renunţă la „prăjeli”,favorizând alimentele fierte,coapte sau la grătar. Asta nu înseamnă să renunţi la ingredientele preferate:în reţete,înlocuişte,spre exemplu,ceapa prăjită cu cea înăbuşită.

Fără condimente iuţi

Nu e nevoie să renunţi la condimente,însă dă prioritate celor care nu îţi irită mucoasa stomacală. Prin urmare,spune da verdeţurilor (pătrunjel,mărar),ierburilor aromatice (tarhon,busuioc,cimbrişor,oregano),şi evită asezonarea mâncărurilor cu piper,boia iute.

Fără oţet

Înlocuieşte oţetul din mâncăruri cu oţet balsamic diluat sau cu zeamă de lămâie.

Fără alcool şi cafea

Alcoolul,cafeaua,băuturile carbogazoase,apa minerală,băuturile foarte reci trebuie evitate.

Fără lactate grase

Laptele şi derivatele sale,degresate,sunt recomandate în ulcer,nu însă şi în varianta lor nedegresată. Abţine-te să te ghiftuieşti cu smântână,cu iauturi şi brânzeturi grase.

Citeşte şi:

Ce trebuie să ştii când mergi la analize

Când sunt palpitaţiile motiv de îngrijorare

Fără mezeluri şi afumături

Carnea grasă,afumată,pastrama,mezelurile,slănina sunt de evitat dacă ai ulcer. Scoate din meniu şi carnea excesiv de preparată,carnea de raţă,de gâscă,pielea de la carnea de pui.

Fără pâine proaspătă

Pâinea proaspătă,produsele de patiserie,prăjiturile cu cremă şi ciocolată,gogoşile prăjite în ulei – pune-le pe toate pe lista neagră.

Fără fructe verzi,fără legume proaspete

Doar fructele bine coapte şi cu fribre moi – banane,caise,pepene- sunt acceptate în regimul tău de suferind de ulcer. Evită fructele oleaginoase (nuci,migdale,fistic),fructul de avocado. E bine să consumi legumele gătite,sub formă de supe (morcovi,dovlecei,fasole verde).