Te-ai vaccinat împotriva hepatitei C?

1 67791 original jpg jpeg

De la lansarea celei mai vaste campanii de testare gratuită pentru depistarea infecţiei cu virusului hepatitei C, peste 7000 de români au beneficiat de această analiză gratuită. Tu te-ai vaccinat?

Iniţiată recent de Alianţa Pacienţilor Cronici din România împreună cu Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş”, şi cu susţinerea laboratoarelor Bioclinica,Radio România şi Roche România,campania de vaccinare împotriva hepatitei C continuă în toată ţara.

Patru noi laboratoare din ţară-două la Iaşi,câte unul la Ploieşti şi Baia Mare-,s-au alăturat campaniei „Hepatita C nu doare. Doar ucide.”

Datele de contact complete ale tuturor celor peste 70 de laboratoare implicate în campanie sunt disponibile pe site-ul campaniei,www.afladec.net,sau la numărul de telefon 021.326.00.36,număr cu tarif normal. Tot pe site afli mai multe informaţii despre această maladie transmisibilă,„silenţioasă” şi care,netratată,poate avea consecinţe ireversibile.  

Cel mai important lucru de reţinut,referitor la îmbolnăvirea cu hepatită de virus C,este că persoanele care se infectează nu prezintă de obicei niciun fel de simptome. De cele mai multe ori,momentul infectării trece neobservat,el putând fi confundat cu o gripă uşoară.