Te doare stomacul? Iată cum te poate ajuta apa sulfuroasă

1 shutterstock 146647808 jpg jpeg

Mâncatul haotic, cu porţii uneori prea mari, iar alteori prea mici ne poate afecta sănătatea. Facem alegeri alimentare neinspirate, care alături de ritmul de viaţă agitat şi stresant ne fac să ne alegem cu dureri de stomac. În unele cazuri se poate ajunge la gastrite sau la ulcere.

Înainte să apelezi la artileria grea, consultă-te cu specialiştii gastroenterologi şi ia în calcul şi tratamentele cu ape minerale sulfuroase. România are resurse naturale extraordinare la acest capitol. Suntem înconjuraţi de locuri minunate, de ape binefăcătoare cu rezultate spectaculoase în cazul multor afecţiuni. Un exemplu concret? Băile Herculane. Nu mai e niciun secret: apa de aici vindecă şi ne face bine!

Mai citeşte şi: Tratează psoriazisul cu apele sulfuroase de la Băile Herculane

Crenoterapia sau terapia hidrominerală prin ingestie este inclusă în ofertele de tratament ale unor hoteluri din staţiunea Băile Herculane.Tot ce contează este să ai un diagnostic corect al afecţiunii de care suferi şi apoi să apelezi la părerea medicului balneolog.

,,Terapia hidrominerală prin ingestie este recomandată în afecţiunile tubului digestiv, respectiv în gastroduodenite cronice, ulcer gastric şi duodenal cronic, stomac operat, diaree, constipaţii, dar şi în unele afecţiuni hepatice şi ale căilor biliare cronice”,  explică dr. Otilia Oprişan, medic balneolog la Afrodita Resort & Spa Băile Herculane.

Mai citeşte şi: 7 leacuri contra durerilor de oase

Cum funcţionează?

Uşor şi sigur. Trebuie să ştii că apele minerale administrate în cură internă nu funcţioneaza în priză unică, ci au nevoie de continuitate. Efectul benefic apare după o administrare de 20-30 zile.

Cum şi cât bei?

Medicul este cel care îţi comunică toate detaliile: atât cantitatea de apă pe care e nevoie să o bei, cât şi ritmul şi izvorul cel mai indicat. Vei vedea şi vei simţi schimbările pozitive pe care le generează apa în corpul tău. Apele minerale influenţează mai întâi funcţiile aparatului digestiv, apoi influenţează metabolismul hidroelectrolitic şi aparatul urinar.

Care sunt efectele terapeutice concrete ale apelor minerale sulfuroase?

1. Sulful absorbit pe cale digestivă stimulează procesele metabolice- enzimatice din epiteliul gastro-intestinal;

2. Efect coleretic şi colagog asupra ficatului şi căilor biliare;

3. Determină scăderea glicemiei;

4. Stimulează secreţia gastrică şi peristaltică intestinală.

Mai citeşte şi: Cele mai pure ape din România

Sursa foto: Shutterstock