7 leacuri contra durerilor de oase

1 78871 original jpg jpeg

Bolile reumatice, discopatia lombară, artroza, atrita sunt câteva dintre cauzele durerilor de oase. După ce cauza a fost diagnosticată corect, poţi alina durerile şi cu ajutorul remediilor naturiste.

1.Frunzele de ţelină

Din rădăcina şi din frunzele de ţelină se prepară remedii care alungă durerile cauzate de artroză sau artrită. Torni apă clocotită peste o mână de frunze, laşi se rặceascặ, elimini apa în exces şi le laşi pe articulaţiile dureroase 2 ore. Un alt leac se poate face din rădăcina de ţelină. Fierbi 150 g de ţelină într-un litru de apă până când se înmoaie. Din lichidul strecurat bei o cană pe zi. Şi sucul proaspăt de ţelină este benefic. Bei 2 pahare pe zi.

2.Tinctura de spânz

Pentru tratamentul local al artrozelor foloseşti tinctură de spânz, pe care o prepari astfel: pui rădăcină de spânz în alcool de 60 de grade, laşi la macerat o lună, apoi strecori. Aplici sub formă de comprese pe zona dureroasă, pe pielea fără răni şi zgârieturi.

3.Uleiul de dafin

Zonele dureroase se pot masa cu ulei de dafin. Pentru a face acest leac ai nevoie de 30 de frunze de dafin uscate. Le pisezi şi le amesteci cu o cană de ulei de măsline sau de floarea-soarelui. Laşi totul la macerat 6 zile, apoi foloseşti uleiul pentru masaj local, de 3-4 ori pe zi.

4.Ceaiul de angelică

Infuzia de angelică alină durerile reumatice. Pentru a prepara un ceai de leac, ai nevoie de frunze, flori şi tulpini uscate şi măcinate. Foloseşti o linguriţă de plantă uscată şi mărunţită la o cană cu apă fierbinte. Bei zilnic două căni, 20 de zile. Tratamentul nu este indicat gravidelor şi diabeticilor.

5.Decoctul de salcie albă

Din coajă de salcie albă prepari un ceai care acţionează ca o aspirină naturală, calmând durerile. Peste 2 linguriţe de scoarţă uscată şi măcinată, torni o cană cu apă clocotită, laşi la infuzat 10 minute, strecori şi îndulceşti cu puţină miere. Bei 2 ceşti pe zi. Cu acest decoct poţi face şi băi. La un litru de apă, pui 100 g de coajă de salcie albă. Laşi la fiert un sfert de oră, apoi verşi lichidul în apa de baie. Poţi face băi cu un decoct preparat din 150 g de muguri de pin sau din 100 g fructe de ienupăr.

6. Preparate cu coada-calului

Planta previne demineralizarea osoasă şi redă mobilitatea articulaţiilor. Bei zilnic 40 de picături de tinctură de coada-ca¬lului, în combinaţie cu 50 de pică¬turi de extract din mlădiţe de zmeur şi extract din merişor. Un macerat de coada-calului ajută ca mineralele de care au nevoie oasele tale să fie asimilate mai uşor în organism.  Maceratul se prepară astfel: mărunţeşti 200 g plantă proaspătă sau 250 g plantă uscată, acoperi cu 200 ml alcool alimentar de 60 de grade. Laşi 10 zile, strecori şi depozitezi lichidul în sticluţe închise la culoare. Iei zilnic, 3 săptămâni, 50 ml de lichid diluat în 50 ml de apă plată.

7. Împachetări cu nămol

Durerile osoase şi articulare pot fi ameliorate pe termen lung dacă urmezi o cură balneară. Băile în apă sărată şi împachetările cu nămol sapropelic sunt de mare ajutor, mai ales dacă sunt asociate cu kinetoterapie şi hidrokinetoterapie în bazine cu apă dulce şi sărată. Staţiunile renumite pentru astfel de proceduri sunt Sovata, Băile Herculane, Băile Felix.

Alungă durerile provocate de sciatică masând zonele afectate cu ulei de muşeţel!