Teniși damă 2022: se întorc modelele cult din anii '90

Moda este despre inovație, dar în ultima vreme se întoarce către nostalgie. De la podiumuri la moda de stradă, ultimii ani au fost o călătorie continuă înapoi în timp, în care tenișii damă sunt în centrul atenției, acum la modă în cheie vintage.

image

2022 este (încă) anul tenișilor și adidașilor. Confortabili și versatili, au devenit obsesiile noastre veșnice pentru pus în picioare. Printre cei adidașii pentru femei în 2022, există unii care sunt mai la modă decât alții și este timpul să îi cunoaștem.

Tenișii sunt o sursă rapidă și accesibilă de coolness, precum și acel must-have al modei care, mai mult decât altele, reușește să combine dorința de a ne exprima stilul cu caracterul practic necesar în viața de zi cu zi.

De aceea, de îndată ce apar primele noutăți ale sezonului, suntem deja nerăbdători să le parcurgem pe toate și să ne alegem favoritele.

Adidașii old school cuceresc pe toată lumea, mai ales pe celebrități precum Hailey Bieber și Chiara Ferragni, care au făcut din acest accesoriu un semn distinctiv al garderobei lor. Nike, Adidas, New Balance și Reebok: pantofii de astăzi ne amintesc de trecut.

Dilema este mereu aceeași, sezon după sezon: este mai bine să optăm pentru legendarii adidași „chunky”, acele modele „îndrăznețe” cu talpă groasă, viu colorată, care amintesc de tendința atât de populară în anii '90? Sau este de preferat să ne concentrăm pe versatilitatea variantelor minimaliste, poate din piele sau pânză albă, care se potrivesc perfect cu orice look pe care îl purtăm?

Ambele merită, sincer, să le avem: primele sunt accesoriul care, singur, poate da chiar și celei mai simple ținute un plus de farmec. Pe de altă parte, pantofii sport clasici, cu liniile lor curate și esențiale, sunt „parașuta noastră”, atunci când nu știm ce pantofi să asortăm la un look și poate chiar ne grăbim.

Tenisi dama 2022: cele mai populare modele

Încă de când pantofii sport au fost „aprobați” de către sistemul de modă, aceștia au fost must-have-ul prin excelență al sezonului de primăvară-vară și nu numai. Un accesoriu confortabil, pragmatic și un simbol al modei casual. Dar care sunt cele mai la modă modele ale momentului?

Pe podium se află, fără îndoială, teniși damă New Balance 550. Un model inspirat din lumea baschetului și cu o gamă largă de culori care le-a cucerit deja pe Chiara Ferragni și Hailey Bieber.

Văzuți peste tot pe Instagram și TikTok, perechea de adidasi dama Nike Dunk sunt o mare vedetă a sezonului. Acele vibrații ale anilor '80 și varietatea modelelor i-au făcut de negăsit, devenind obiecte de revânzare și de colecție.

Mai sunt apoi și teniși damă Converse Chuck Taylors, purtați de Kaia Gerber și Kendall Jenner sau Rebook Club C 85, passe-partout al lui Gigi Hadid și Emily Ratajkowski.

Propunerile mărcilor de modă

Când tendințele vin de jos, casele de modă nu pot decât să le aprecieze, să le studieze și să le repropună într-o cheie de lux. Unii au optat pentru colaborări exclusive, cum ar fi New Balance x Miu Miu. Sau Dior x Nike. Și cei care s-au concentrat pe adaptarea tendințelor la modelele lor. Gucci a propus adidași clasici inspirați de cei din anii 1970, cu logo-uri de epocă și un aspect uzat. Chanel optează pentru confort cu teniși damă din plasă și piele de căprioară în culorile ivory, negru și bej. În timp ce Saint Laurent merge pe valul minimalismului retro, cu pantofi cu șireturi din piele perforată și închidere Velcro. Cu siguranță de școală veche.

Top teniși damă de purtat în 2022

Iată un micro ghid al pantofilor sport must-have primăvară-vară 2022.

1. Teniși damă neon

Uită de modelele clasice minimaliste. Adidași din 2022 sunt în culori neon și fluorescente și pot fi purtați pe distanțe lungi, pentru că sunt neapărat confortabili. Printre cei mai buni teniși damă din 2022 se numără pantofii colorați în stilul pur al anilor '90: o tendință care a infectat toate mărcile, de la marii designeri la jucători din industrie precum Nike, New Balance și Reebok.

2. Teniși damă albi

Pantofii sport albi rămân cei mai populari pantofi sport în tendințe în 2022. Care sunt modelele preferate de teniși cult când vine vorba de total white? Anul acesta, nu doar cele clasice, cu linii curate, sunt în vogă, ci și cele cu linii vintage din anii 1980.

3. Teniși damă cu scai

Ne-am întors la grădiniță: printre adidașii în tendințe 2022, triumfă astăzi cei cu închidere cu scai. Adidașii cu velcro sunt gata să se întoarcă în picioarele noastre. Pune acum ochii pe un model șic, în culori uni, perfect și cu fuste midi: legendarii teniși damă Superga sunt ideali!

4. Teniși de baschet

Datorită ascensiunii rapide a Nike Jordans, pantofii sport inspirați din baschet, înalți și în culori strălucitoare se numără printre pantofii sport în tendințe 2022.

5. Converse

Au ajuns în picioarele lui Kendall Jenner, Emrata, Gigi Hadid. Printre adidașii în tendințe 2022, legendarii teniși damă Converse își fac din nou apariția. Cele mai populare culori sunt albul și negrul. Ținuta perfectă pentru a-i asorta? Cu blugi!



Recente

oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg
Budinca apertiv  Sursa foto shutterstock 1530143996 jpg
Bautura care alunga insomnia  Sursa foto shutterstock 544190740 jpg
trifoi  jpg
Muște jpg
Gogosele cu frisca  Sursa foto shutterstock 1889970016 jpg
Paste Fettucine Alfredo  Sursa foto shutterstock 2202348275 jpg
Sensibiltate dentara  Scapa de dureri  Sursa foto shutterstock 1051409183 jpg
silueta jpg
masina de spalat vase jpg
femeie care folose;te telefonul mobil  foto   Shutterstock jpg
Cheesecake cu lamaie  Sursa foto shutterstock 2140680263 jpg
stres  foto   Shutterstock jpg
Floricelele de porumb, benefice pentru sanatate  Sursa foto Pixabay food 3060464 1280 jpg