Teste care identifică sexul bebeluşului în primul trimestru de sarcină

1 69657 original jpg jpeg

Cea mai emoţionantă stare din lume prin care poate trece o femeie – aceea de a deveni mamă – implică, pe lângă transformările fizice, şi o serie de schimbări sufleteşti. În afara dorinţei de a avea un copil sănătos, apare şi nerăbdarea de a afla sexul acestuia. Iată că există teste care îţi pot dezvălui rapid dacă vei avea fetiţă sau băieţel.

Dr. Adela Şerban,fondatoarea clinicii Fetal Care şi medic specialist obstetrică-ginecologie cu supraspecializare în medicină materno-fetală,este unul dintre puţinii medici din România care pot depista cu acurateţe sexul bebeluşului încă din a 10-a sau a 12-a săptămână de sarcină.

Ecografia de morfologie fetală

Cunoscută şi sub numele de screening pentru trimestrul I sau ecografia 3D-4D,ecografia de morfologie fetală este una dintre metodele ce permit identificarea timpurie a sexului bebeluşului. În funcţie de experienţa sa şi de aparatura pe care o foloseşte,un medic specializat poate spune sexul fătului cu o rată de acurateţe de 80-90% încă din a 12-a săptămână a sarcinii. Acest tip de ecografie ar trebui să fie efectuată de toate femeile însărcinate,în primul trimestru,fiind instrumentul prin care se evaluează integritatea structurilor fetale şi riscul de aneuploidii (număr anormal de cromozomi) sau malformaţii cromozomiale,cum sunt sindromul Down,Edwards sau Patau.