Testul care le arată gravidelor în cât timp vor intra în travaliu

1 64039 original jpg jpeg

Mereu vedem în filme cum, în luna a noua, femeii însărcinate i se rupe apa, familia roieşte în jurul ei, toţi se duc în grabă la spital şi, în final, după câteva ore, un bebeluş frumos şi sănătos ţipă cu toată forţa. În realitate, travaliul poate lua prin surprindere.

Există însă un test care spune cu precizie în ce moment se va declanşa travaliul. Unele gravide intră în travaliu înainte de momentul aşteptat,iar naşterile premature pot pune în pericol atât viaţa mămicii,cât şi a nou-născutului.

Testul PartoSure determină cu exactitate cât a mai rămas până la naştere,viitoarele mămici având timp să se pregătească,iar medicii putând stabili tehnicile potrivite pentru intervenţie.

Înainte de 37 săptămâni?

Venirea pe lume a copilului înainte de cele 37 de săptămâni complete ale perioadei de sarcină se numeşte naştere prematură. Rata acestor naşteri înainte de termen este în creştere peste tot în lume,în fiecare an un copil din 13 venind pe lume prematur. Acesta poate suferi adesea de probleme medicale,uneori destul de grave,cum ar fi dificultăţile în respiraţie rezultate în urma plămânilor dezvoltaţi insuficient.

Citeşte mai multe AICI.