Totul despre crampele musculare. De ce apar şi cum le putem ameliora, trata şi preveni.

1 67518 original jpg jpeg

Mulţi dintre noi ne confruntăm des cu dureri cauzate de crampe subite, în special la picioare, acestea aparând de obicei pe fondul diverselor probleme sau în urma unei sesiuni intense de exerciţii. Întreaga greutate a corpului este suportată de picioarele noastre. De aceea, cel mai des crampele apar la muşchii gambelor şi în talpă, cauzând spasme involuntare, intense, în general, de scurtă durată.

Durerea provocată de crampe poate fi uneori insuportabilă,aşa că noi ne-am gândit să îţi recomandăm câteva măsuri pentru a te ajuta să treci rapid peste durere:

-Când crampele se manifestă cel mai des în talpă şi la degetele piciorului,prima măsură pe care o poţi lua este să ţii piciorul complet drept,arcuind degetele în sus,apoi încearcă să calci pe toată talpa. Dacă durerea începe să cedeze,este recomandat să te plimbi câteva minute pentru a stimula circulaţia sanguină în zonă.

-Un duş fierbinte poate sprijini circulaţia sângelui,ajutând astfel şi la ameliorarea tensiunii musculare.

-Hidratează-te! Cel mai des crampele apar atunci când suntem deshidrataţi,în special dacă am consumat cofeină excesiv în ziua respectivă,aşa că pentru a preveni crampele şi a ameliora durerea,bea un pahar sau două cu apă imediat ca să asiguri organismului cantitatea necesară de lichide.

-Masează zona cu o cremă care are efecte antiinflamatoare (găsim în farmacii diverse variante),folosind mişcări circulare,şi concentrează-te iniţial pe porţiunea unde se manifestă,apoi continuă masajul pe întreg piciorul.

Află totul despre crampele musculare AICI