Totul despre insolaţie

primul ajutor în caz de insolaţie jpeg

Ai obiceiul să nu te mai dai dusă de sub razele soarelui? Ei bine, dacă nici nu te hidratezi suficient, eşti în pericol să faci insolaţie. Află care sunt simptomele acesteia, dar şi cum poţi să o previi.

Cum se manifestă

Printre simptomele insolaţiei se numără stările de oboseală,de slăbiciune,durerile de cap,cât şi senzaţie de greaţă. Totodată,o persoană afectată de insolaţie are pielea roşie şi fierbinte,nu transpiră,deşi temperatura corpului este crescută (peste 38 de grade Celsius).

În formele mai grave,pacientul îşi poate pierde cunoştinţa,poate avea stări de confuzie,convulsii. Cei în cauză simt că inima le-o ia la goană şi pot suferi şi de crampe musculare.

Primul ajutor

În cazul unui pacient cu insolaţie,trebuie chemată ambulanţa. Până când sosesc medicii,cel în cauză trebuie să stea într-un loc răcoros,la umbră. Este bine să stea întins,şi să poarte cât mai puţine haine,pentru ca pielea să poată să respire.

De asemenea,compresele cu apă la temperatura camerei,aplicate pe braţe,pe burtă şi pe frunte sunt de mare ajutor bolnavului. Dacă este posibil,pacientul poate fi înfăşurat în cearceafuri sau prosoape ude.

Citeşte şi:

Remedii naturiste în caz de insolaţie

Cele mai eficiente leacuri împotriva arsurilor solare

Ce nu ai voie să faci

Unei persoane care suferă de insolaţie nu trebuie să i se administreze medicamente care să scadă febra,precum paracetamolul,căci îi fac mai mult rău decât bine.

Totodată,nu trebuie să-l frecţionăm cu nimic şi nici nu are voie să consume cafea (are efect diuretic,deci organismul poate deveni şi mai deshidratat). Duşurile reci sunt,de asemenea,interzise.

Cum previi insolaţia

Când ştii că vei petrece mai multe ore în soare,ai grijă să-ţi acoperi capul cu o pălărie,să porţi haine largi,vaporoase,de culori deschise. Nici la plajă nu este recomandat să stai cu capul neacoperit.

Foarte importantă este hidratarea,de aceea este vital să bei cel puţin doi litri de apă. Şi consumul de fructe şi legume proaspete este recomandat. În schimb,evitaţi băuturile care conţin cofeină.Recente

sampon uscat profesional xpertbeauty jpg
manichiura oja semipermanenta jpg
cadou oferit de femeie jpg
Esti friguros Afla care sunt cele mai bune alimente în sezonul rece  Sursa imagine Pixabay jpg
alimente congelate  jpg
Ce să faci și ce să nu faci înainte de programarea la medic  jpg
shutterstock 1494529091 jpg
model anul 2021  sursa   Instagram jpg
close up beautiful woman wearing necklace pearl bracelet jpg
exercitii pentru posterior shutterstock 481861576 jpg
Planifica ti vacanta de vara din timp jpg
curatenie jpg
Insula Queimada, din Brazilia jpg
foto  jpg
Ce stiluri de design interior sunt in tendinte pentru amenajarea bucatariei jpg
Cum sa ti mentii urechile curate in mod corect  Sursa imagine shutterstock 1689079585 jpg
2 jpg
haine pentru doamnele cu parul carunt jpg
Efectele secundare ale pastilele pentru somn jpg
Regina adâncurilor, scufundări  sursa   Shutterstock jpg