Transpiri noaptea? Iată care sunt cauzele posibile!

1 74116 original jpg jpeg

Dacă te trezeşti ocazional transpirată în timpul nopţii, nu trebuie să-ţi faci griji, mai ales dacă este vară. Însă, dacă asta se întâmplă frecvent, ar trebui să mergi la medic să vezi care-i cauza. Poate fi simptomul unei probleme de sănătate!

Apariţia transpiraţiei pe parcursul nopţiieste efectul secundar al temperaturii din cameră. Însă,poate să semnaleze că ceva nu este în regulă cu organismul.

Sindromul de apnee în somn (SAS)

Persoanele care suferă de această afecţiune se confruntă cu tulburări de somn. Sunt afectate căile respiratorii şi este restricţionat fluxul de aer,iar transpiraţia excesivă este unul dintre efectele secundare. Alte simptome ale sindromului de apnee în somn sunt:-Sforăitul-Oboseala din timpul zilei-Durerile de cap-IndispoziţiaDacă observi una sau mai multe dintre aceste simptome,împreună cu transpiraţii nocturne,cel mai bine este să discuţi cu medicul tău. Această afecţiune trebuie tratată la timp,pentru că poate duce la dezvoltarea de boli cardiovasculare sau diabet.

Citeşte şi:De ce e bine să dormi cu usturoi sub pernă

Menopauza

Modificările hormonale duc la fluctuaţii de temperatură în corp. Femeile care sunt la menopauză se trezesc în timpul nopţii transpirate,deoarece au sentimentul că se sufocă. În plus,se mai confruntă cu simptome precum:

-Ciclu menstrual neregulat

-Piele uscată

-Tulburări de somn şi de dispoziţie

Vârsta medie la care apare

este aproximativ 51 de ani. Cu toate acestea,transpiraţiile din timpul nopţii pot să apară înainte de a începe menopauza,chiar şi la 30 de ani.

Anxietatea

Când suferi de anxietate sau stres cronic în timpul zilei,noaptea apar transpiraţiile. Pentru a evita simptomele anxietăţii,mergi la un consilier pentru a practica terapii cognitiv-comportamentale. Acestea te ajută să identifici şi să îndepărtezi gândurile care-ţi cauzează anxietate sau stres.

Citeşte şi:Sfaturi pentru combaterea durerii cronice

Unele afecţiuni

Dacă nu te confrunţi cu o boală care provoacă transpiraţie în timpul nopţii,este necesar să mergi la medic. Transpiraţia poate fi efectul secundar al multor afecţiuni. Infecţiile bacteriene sau virale ori anumite tipuri de cancer sunt doar câteva dintre ele.

 Diabetul  

Hipoglicemia sau scăderea nivelului de zahăr din sânge poate provoca transpiraţii pe timpul nopţii la diabetici. Scăderea glicemiei este cauzată de insulină sau de medicamentele luate pentru menţinerea sub control a diabetului.

Credit foto:www.livestrong.com