Tratamente naturale pentru transpiraţia excesivă

1 74127 original jpg jpeg

Ştiai că transpiraţia excesivă este cunoscută sub numele de hiperhidroză? Aceasta este prezentă mai ales în timpul verii. Tu te-ai confruntat cu ea?

Transpiraţia este cea care reglează temperatura corpului. De aceea,atunci când pielea este mai caldă decât în mod normal,corpul începe să transpire pentru a se răci. În plus,este secretată de glande şi este formată dintr-un amestec de apă,săruri minerale,aminoacizi şi uree.Dar în timp ce transpiraţia excesivă iese prin pori,ea este mai concentrată în glandele sudoripare. Acesta este motivul pentru care apare transpiraţia în zone ale corpului precum faţă,palme,axile sau tălpile picioarelor. Totodată,prin transpiraţie sunt filtrate impurităţile din sânge.

Cele mai bune tratamente pentru transpiraţia excesivă: 1. Ceai verde

Ingrediente:

-un litru de apă

-4 plicuri de ceai verde

Mod de preparare:

Pune apa la fiert,apoi adaugi plicurile de ceai verde şi le laşi 5 minute,apoi îl laşi să se răcească. Cu acest amestec te clăteşti pe mâini,picioare şi axile. Aciditatea va acţiona ca un astringent natural.

2. Salvie uscată Ingrediente:

-un litru de apă

-2 linguri de salvie uscată

Mod de preparare:

Pune apa la fiert,apoi adaugi salvia uscată şi nu o laşi să fiarbă mai mult de 3 minute. Îl iei de pe foc,apoi strecori lichidul şi-l adaugi când faci baie. În plus,poate fi pus într-un vas şi să-ţi înmoi picioarele sau mâinile,sau îl aplici cu ajutorul unui burete în zona subraţului. Apoi clăteşti cu apă rece.

3. Oţet de mere Ingrediente:

-un litru de apă

-10 ml de oţet de mere

Mod de preparare:

Amestecă apa cu oţetul de mere şi bea câte puţin în fiecare dimineaţă înainte de micul dejun. Aşteaptă jumătate de oră,apoi poţi mânca.

Credit foto:www.steptohealth.com