Tu ştii ce mănânci? Drogul ascuns din mâncare ce îţi poate distruge creierul

1 84391 original jpg jpeg

Alimentele şi băuturile pe care le găsim în comerţ ascund deseori aditivi extrem de periculoşi, de care nu suntem conştienţi. 

Puţini sunt cei care ştiu la ce riscuri se supun atunci când consumă alimente ce conţin aspartam - E951. Acesta este o neurotoxină ce conţine metanol, una dintre cele mai nocive otrăvuri metabolice. Acest îndulcitor sintetic, utilizat la scară mare, poate fi sursă a zeci de boli - circa 70, după cum au arătat studiile de până acum. Alte cercetări sunt încă în derulare. 

Aspartamul este un îndulcitor folosit de obicei în diferite băuturi, datorită faptului că are o putere de îndulcire de 200 de ori mai mare decât cea a zahărului natural, dar şi în guma de mestecat sau diferite alimente.

De la efecte nocive precum cefalee, insomnie, tulburări de vedere, auz şi memorie, dificultăţi de concetrare şi menţinere a atenţiei, ameţeli, oboseală şi palpitaţii, lipsa de calciu sau scăderea acuităţii senzoriale (miros, gust, pipăit, sensibilitate la durere), se poate ajunge, prin consum îndelungat, la gripă, boli de plămâni, infecţii urinare şi intestinale. 

În plus, unele studii au arătat că E951 joacă un rol important în declanşarea tumorilor cerebrale, a sclerozei multiple, malformaţiilor şi diabetului. În timp, substanţa poate provoca tumori mamare, uterine, cerebrale, tiroidiene şi chiar pancreatice.

Cantitatea zilnică permisă este de 40mg/kg şi este interzisă folosirea să în produsele destinate sugarilor şi copiilor mici. Însă, cu sau fără voie, mulţi copii consumă produse care nu le sunt destinate, de aici şi pericolul de a se depăşi această doză.Recente

Dantura ta nu este asa cum ti ai dori Descopera cum poti obtine zambetul mult visat! jpg
Simți o senzație de uscăciune în zona ochilor și nu știi cum ai putea să te protejezi de radiațiile ce te înconjoară Alege să investești în sănătatea ta vizuală folosind aceste 3 metode jpg
Beneficiile și efectele negative ale soarelui asupra corpului jpg
Un zâmbet de milioane costă foarte puțin dar îți poate oferi foarte multe jpg
Fulgi sau lapte de ovaz in cafea  Sursa foto Shutterstock 1453749629 jpg
Tăierea părului îl face să crească mai repede  Shutterstock  jpg
a muri de bătrânețe  sursa foto   Shutterstock jpg
reflexoterapie palmara ok shutterstock 1270690045 jpg
Ce spune despre sanatatea ta culoarea menstruatiei  Sursa foto Shutterstock 2204663437 jpg
Obiecte toxice, potpourri, shutterstock jpg
Caini care se adapteaza usor la apartament, foto shutterstock jpg
Atentie la cheagurile de sange  Sursa foto Shutterstock jpg
clickpentrufemei screen post folBYP0ED0k unsplash jpg
foto caravana 2021 jpeg
slabesti dieta este importanta jpg
3 buchete de mireasă ce vor continua să fie populare și în 2023 jpg
De ce te prind serialele așa de tare Afla care sunt tehnicile de marketing care te fac să ți pierzi nopțile de dragul narațiunii preferate! jpg
Ai nevoie de un nou televizor în living room  Îți spunem noi cum să l alegi! jpg
Top 4 iphone hacks pe care nu le știai, dar de care ai nevoie jpg
Photo 1 @siora18 Unsplash jpg