Tu ştii de ce eşti epuizată fizic tot timpul?

1 70645 original jpg jpeg

Oboseala îţi poate perturba complet rutina zilnică şi, în plus, nu vei putea da randamentul scontat. De aceea, este foarte important să afli cauza care stă la baza extenuării fizice şi să fii mai atentă cu tine!

Senzaţia de oboseală este direct legată de cele mai multe tulburări de somn. Tu cum stai la acest capitol? Dormi prea puţin sau prea mult? Ambele variante sunt greşite. Pentru a nu te mai simţi obosită,trebuie să ajungi la un compromis cu orele de somn (7 sau 8 sunt suficiente,pentru a avea mai multă energie).

Multe boli sau afecţiuni,de la răceală la malarie,pot induce senzaţia de oboseală pe parcursul unei zilei. Bolile cronice,cum ar fi cele de inimă şi medicamentele folosite în tratarea lor,au un efect sedativ asupra corpului,iar asta te poate face să te simţi letargică (moale).

În afară de factorii fizici (supraponderabilitatea sau subponderabilitatea) şi factorii psihologici au un rol decisiv în înrăutăţirea stării generale de sănătate. Depresia,anxietatea sau prea mult stres îţi pot afecta nivelul de energie a corpului.

Orele suplimentare de la locul de muncă,alergătura,munca fizică grea,mediul de lucru stresant şi chiar plictiseala contribuie la acutizarea nivelului de oboseală. În momentul în care trebuie să te concentrezi pe timp îndelungat,îţi poţi „ridica” singură nivelul de stres şi de anxietate,iar asta îţi va afecta şi mai mult starea de spirit.

În afară de cauzele mai sus menţionate,cauze ale oboselii cronice mai pot fi şi dereglările glandei tiroide,consumul excesiv de alcool,lipsa din corp a anumitor vitamine,un posibil deficit de fier,tensiunea arterială scăzută şi chiar glicemia.  Recente

Tu iti asiguri suficienta Vitamina D iarna Sursa imagine Pixabay jpg
animal care doarme sursa  Shutterstock jpg
Paturile ponderate stimuleaza melatonina Sursa imagine shutterstock 751827643 jpg
dinți, zâmbet sursa  shutterstock jpg
ClickPentruFemei (1) (10) jpg
Ce simptome da boala streptococica Sursa imagine shutterstock 2178458807 jpg
vinuri medicinale shutterstock 459282892 jpg
clickpentrufemei jpg
mamă alergică la copil sursa  Shutterstock jpg
planta de gradina iarna jpg
Bebelus care plange jpg
vitamina D jpg
Filme de Craciun de evitat cand esti cu copiii Sursa imagine shutterstock 1868925283 jpg
sampon uscat profesional xpertbeauty jpg
manichiura oja semipermanenta jpg
cadou oferit de femeie jpg
Esti friguros Afla care sunt cele mai bune alimente în sezonul rece Sursa imagine Pixabay jpg
alimente congelate jpg
Ce să faci și ce să nu faci înainte de programarea la medic jpg
shutterstock 1494529091 jpg