Urinezi des? Iată 4 boli de care ai putea să suferi fără să ştii

1 74319 original jpg jpeg

Urinezi des? Nevoia de a merge la toaletă des poate indica faptul că suferi de anumite maladii nedepistate. Află care sunt acestea!

Organismul elimină,în medie,1-2 litri de urină,zilnic. Este normal să mergi la toaletă de 6 ori pe zi şi o dată pe noapte. Dacă te duci mai des,ai o senzaţie de urgenţă şi dificultăţi în a reţine urina,s-ar putea să ai o problemă.

1. Urinezi des? Ai putea avea diabet

Diabeticii care nu au fost diagnosticaţi sau celor a căror glicemieeste prost ţinută sub control resimt nevoia de a merge des la toaletă. Asta,pentru că beau des,din cauza unei senzaţii intense de sete,cauzată de concentraţia prea mare de zahăr în sânge.

2. Infecţii urinare

Cauzate de bacterii sau de virusuri,infecţia urinarăantrenează o inflamaţie şi o iritaţie a peretelui vezicii,ceea ce duce la senzaţia urgentă de vidare. În plus,infecţia urinară poate fi acompaniată de durere,de senzaţie de usturime la micţionare,de sânge în urină şi mai rar,de febră.

3. Urinezi des? E posibil să ai cistită interstiţială

De cauză necunoscută,cistită interstiţială însemnă ca o lipsă a ţesutului care căptuşeşte interiorul vezicii. Poate semăna cu un ulcer. Cum mucoasa rănită suportă rău contactul cu urina,vezica trebuie să se golească mai des. Cistita poate fi recunoscută prin durerile în josul abdomenului,care sunt uşurate prin micţiune.

4. Maladii cu transmitere sexuală (MTS)

Gonoreea,infecţia cu chlamydia,herpesul provoacă inflamaţii a mucoasei vezicii. În afară de senzaţia urgentă de a merge la toaletă,simptomele mai cuprind senzaţia de usturime la micţionare,mâncărimi,sânge în urină.