Vacanţă cu copiii: mici accidente şi soluţii rapide

1 68060 original jpg jpeg

Vacanţele cu cei mici nu sunt lipsite de incidente. Fii pretătită să le faci faţă – începând cu trusa de prim ajutor din bagaj până la gesturile elementare menite să aline eficient „buba”.

Ce medicamente iei cu tine

E mult mai simplu să previi decât să tratezi,mai ales în cazul celor mici. Ai grijă să nu uiţi acasă medicamentele pe care copilulle ia zilnic,dacă suferă de vreo boală cronică – astm,diabet. Notează-ţi numărul de telefon al medicului de familie şi sună-l la cel mai mic semn de alarmă.

Pune în geamantan şi termometrul,pentru că temperatura copilului nu se ia cu mâna pe frunte,mai ales după ce micuţul a stat prea mult la soare. Nu uita nici ibuprofenul sau alt antipiretic indicat de pediatru.

De asemenea,ia cu tine unguentul cu antibiotic,pentru unele răni,şi cel cu hidrocortizon,pentru înţepăturile de insecte. Cremele de plajă se pot cumpăra şi la faţa locului,dar fii atentă la factorul de protecţie UV trecut pe etichetă- să fie minimum 15! 

Accidente pe plajă

Ai grijă pe unde calcă odorul tău,fiindcă se poate înţepa sau tăia oricând pe nisipul plajei. Încalţă-l cu săndăluţe de plastic pe care n-ar strica să le poarte inclusiv în apă. Şi acolo se pot ascunde bucăţi de tablă sau cioburi de sticlă.

Dacă se răneşte totuşi,mai întâi curăţă rana de nisip,cu apă sau cu un tampon steril cu rivanol. Nu turna alcool direct pe rană! Dacă există un corp străin în rana respectivă (scoică,ciob,bucată de lemn),du-te la punctul sanitar de pe plajă. Dacă încerci să-l scoţi singură,s-ar putea să-l rupi.

Înţepături de insecte

Ai grijă la insectele cu sau fără ace,care mişună pe lângă voi. Înţepăturile de viespi sau de albine pot determina reacţii alergice puternice,iar ţânţarii pot transporta boli grave:de la meningo-encefalită la malarie.

Dacă odorul ţi-a fost înţepat un păianjen sau o albină iar zona respectivă se umflă,se înroşeşte,iar copilul e agitat şi face febră,du-l repede la spital.

Diaree

Dacă nu reuşeşti să stăvileşti diareea cu ceai de mentă sau cu Smecta,du-te cu copilul la spital,la secţiunea de boli infecţioase. Trebuie să ştii ce a mâncat în ultimele 24 de ore şi să-i spui doctorului. Atenţie la ceea ce-i dai să mănânci copilului! Fii prundentă cu carnea,ouăle,cu prăjiturile,citeşte de pe produse termenul de valabilitate.Recente

3 motive sa te speli pe fata seara Sursa foto shutterstock 1924405574 jpg
shutterstock 512817400 jpg
O locuință de revistă, amenajată în patru pași simpli jpg
De ce sa masezi tenul cu miere Sursa foto shutterstock 1613904577 jpg
Rulada cu gem de cirese Sursa foto shutterstock 2072439719 jpg
Tocuri jpg
pahar cu apa jpg
Ratatouille Sursa foto shutterstock 1664054827 jpg
shutterstock 1836252643 jpg
Suleiman Magnificul, lalele foto  Shutterstock jpg
ClickPentruFemei (4) (6) jpg
avion sursa  Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
Prajitura cu mere Sursa foto shutterstock 376258168 jpg
Grup de drumeti langa lac JPG
40 de ani jpg
Pensule machiaj jpg
Supa de linte Sursa foto shutterstock 309501530 jpg
manichiura 3D 2023 shutterstock 1720295548 jpg
Ce sa nu faci cand ai buzele crapate Sursa foto shutterstock 1846727497 jpg