VIDEO: Atenţie la balerini: îţi pot deforma mersul!

1 68371 original jpg jpeg

Obişnuieşti să porţi pantofi cu tocuri înalte? Specialiştii te avertizează că astfel îţi pui în pericol sănătatea picioarelor. Tot ei îţi spun ce alte inconveniente au adidaşii sau balerinii şi care este cel mai indicat tip de încălţăminte.

Patru din zece femei şi unul din cinci bărbaţi îşi cumpără pantofimai mici doar pentru a fi în pas cu moda,arată un sondaj realizat de Societatea Britanică de Podologie. Nimic mai periculos pentru picioarele noastre,avertizează specialiştii.

Purtarea frecventă a încălţămintei prea mici duce la deformări ale unghiilor,care pot creşte încarnate. Urmarea:vei avea nevoie de operaţie.

Aşa că dacă ai dureri,temperatură crescută la nivelul degetului afectat,care se înroşeşte,se umflă sau prezintă infecţie,ai grijă ce pereche de pantofi porţi.

Neplăcerile cauzate de pantofii strâmţi nu se limitează doar la apariţia unghiilor încarnate. Monturile (devierea laterală a degetului mare de la picior) sunt şi ele cauzate de acest tip de încălţăminte şi sunt vinovate pentru mersul deformat.

Bine de ştiut:Mergi la cumpărături după-amiaza sau seara,când ai picioarele umflate. Reduci astfel riscul de a-ţi lua pantofi mai mici decât ar trebui. Probează ambii pantofi şi fă câţiva paşi,pentru a te asigura că ţi se potrivesc.

Tocurile,periculoase pentru coloană

Pantofii care vor fi mereu la modă datorită faptului că dau vestimentaţiei o notă de eleganţă sunt cei cu toc. Specialiştii atrag atenţia însă că,pentru menţinerea echilibrului,în timpul mersului pe tocuri,ne modificăm poziţia corpului.

Mai exact,curbarea spatelui favorizează apariţia discopatiei lombare. Şi nu numai atât. Purtarea frecventă a acestor pantofi poate afecta genunchii,articulaţiile şi favorizează uzura prematură a cartilajelor.

Citeşte continuarea articolului pe clicksanatate.ro.