Vitamina din brânză care te apără de cancerul la ficat

1 68591 original jpg jpeg

Deşi apără organismul de câteva tipuri de cancer, mai toată lumea are carenţe de vitamina K. Este esenţială nu numai în procesul de coagulare al sângelui, dar şi pentru a ţine departe efectele negative ale osteoporozei şi pentru sănătatea sistemului nervos.

Ce efect are în organism

La fel ca lipsa de vitamină D,şi cea de vitamină K este des întâlnită. O cantitate suficientă de vitamina K te poate proteja inclusiv de diverse forme de cancer – la ficat,la plămâni. Vitamina K previne apariţia leucemiei,dar şi calcificarea arterelor. În organism,are efect benefic:

-stimulează funcţia hepatică

-alungă crampele asociate menstruaţiei

-ameliorează elasticitatea arterială

-menţine echilibrul funcţiei cerebrale,prevenind instalarea demenţei

Cum se manifestă lipsa vitaminei K

Câteva semne trag semnalul de alarmă:

-Pielea ţi se învineţeşte uşor

-Sângerezi abundent,chiar şi când ai răni minore

-Ai probleme hepatice şi cu vezica biliară

-Ai probleme de digestie

-Nu-ţi plac legumele verzi,varza,pătrunjelul

În ce alimente o găseşti

Vitamina K se găseşte sub două forme,K1 şi K2. Prima poate fi procurată din legumele verzi,şi ajunge direct în ficat,pentru a ajuta la menţinerea bunei coagulări a sângelui. Tot ea ajută previne calcificarea vaselor de sânge şi ajută  oasele să-şi păstreze structura. Vitamina K2 este produsă în cantitate mare de bacteriile prezente în intestin. Spre deosebire de surata K1,vitamina K2 nu se îndreaptă către intestin,ci către pereţii vaselor sanguine,către oase şi alte tipuri de ţesut. E prezentă în alimentele fermentate (în special în produsele din soia fermentată),în brânzeturile fermentate. Pentru a asigura rezerve suficiente de vitamina K în organism,introdu în dietăurmătoarele:spanac,varză nouă,pătrunjel,broccoli,kefir,suc de grâu încolţit.