Vitaminele care previn cancerul la sân

1 75587 original jpg jpeg

În ultimii trei ani, prevalenţa cancerului la sân a crescut foarte mult. În România, această boală se află pe primul loc al incidenţei şi mortalităţii. Pentru a preveni cancerul mamar, este important să mergi la medic imediat ce observi că ceva nu este în regulă cu sânii.

La fel ca orice altă parte a corpului, şi sânii se pot îmbolnăvi. Motivul pentru care femeile ignoră durerea sau orice alt simptom este că încă nu se simt suficient de confortabil ca să vorbească cu profesioniştii din mediul sănătăţii despre sânii lor.

Însă, este timpul ca femeile să aibă grijă de sânii lor, deoarece o serie de afecţiuni îi pot afecta atunci când sunt ignoraţi. Infecţiile fungice, chisturile, probleme din timpul alăptării, sunt doar câteva dintre afecţiunile comune ale sânilor observate la femei.

De aceea, pentru a avea sânii sănătoşi, este important să fie hrăniţi din interior. Acum ştim că o dietă echilibrată, compusă din toate substanţele nutritive, este importantă pentru sănătatea generală. În mod similar, pentru sănătatea glandelor mamare, este nevoie de câteva vitamine.

Vitamina A

Vitamina A este o substanţă nutritivă care reduce daunele produse de radicalii liberi asupra sânilor, prevenind infecţiile fungice. În plus, femeile care au născut au nevoie de vitamina A, deoarece are capacitatea de a stimula producţia de lapte mamar

Alimentele bogate în vitamina A sunt:

-    morcov

-    mango

-    oul

-    cartofii dulci

Vitamina C

Vitamina C este o substanţă nutritivă esenţială, care are nenumărate beneficii asupra sănătăţii, inclusiv consolidarea sistemului imunitar. În plus, vitamina C poate echilibra hormonii, păstrând ţesuturile sânilor hidratate şi împiedicând înmulţirea anormală a celulelor din sân, reducând astfel riscul de a dezvolta cancer la sân.

Unele dintre alimentele care conţin vitamina C:

-    portocala

-    ardeiul roşu

-    strugurul

-    salata verde

-    broccoli

-    guava

-    căpşuni,

-    grepfrut

Vitamina E

După cum probabil ştii deja, vitamina E are numeroase beneficii pentru sănătate – îmbunătăţirea sănătăţii sânilor este, de asemenea, una dintre funcţiile sale. Vitamina E poate preveni creşterea fibroamelor în ţesuturile mamare şi poate reduce durerea de sân pe care unele femei o au în timpul menstruaţiei.

Alimente bogate în vitamina E includ:

-    migdale

-    spanac

-    avocado

-    peşte

-    seminţe de floarea-soareluiRecente