Modalități surprinzătoare de a te menține hidratată pe timpul verii

Trebuie să recunoști că apa poate deveni plictisitoare, în special atunci când stai la birou în bătaia aerului condiționat și nu simți asfaltul fierbinte sub tălpi.

image

Iar dacă unii beau apă cu religiozitate, indiferent de vreme, mulți dintre noi avem nevoie de aplicații și remindere pentru a ne aminti că trebuie să bem apă. Ei bine, acești oameni trebuie să știe că sunt mai multe modalități prin care te poți menține hidratat pe timpul verii.

Mănâncă legume și fructe hidratante

Apa nu este singurul mijloc prin care te poți hidrata pe timpul verii. Legumele și fructele, care acum sunt din belșug, sunt la dispoziția ta. Ardeiul, dovlecelul și castraveții sunt legume bogate în apă, dar și vitamine care îți vor da un plus de energie. Cu ele poți înlocui pâinea, atunci când mănânci icre, humus sau alte preparate care trebuie întinse. Pepenele roșu, căpșunile și piersicile îți vor îndulci vara. De altfel, un truc pentru a bea mai multă apă este să adaugi bucăți de fruct proaspăt în apă pentru a-i da un plus de gust. Iar atunci când le cumperi descarcă un catalog Lidl in format pdf pentru a te asigura că profiți de cele mai mici prețuri. În plus, acolo vei găsi și haine de vară la prețuri mici.

Optează pentru bere fără alcool

Berea este băutura de vară preferată a românilor. De altfel, o seară la terasă petrecută alături de prieteni este incompletă fără un pahar rece de bere în față. Însă, trebuie să știi că orice băutură alcoolică deshidratează. Deci berea cu alcool nu este cea mai bună prietenă a ta pe timp de vară. Însă, poți să te bucuri de gustul amărui al hameiului și cu o bere fără alcool, care nu are efecte atât de puternice. Iar dacă ești băutoare de cocktaluri, mai trebuie să ai grijă și conținutul de zahăr al acestora, pe lângă cel de alcool. Însă, poți oricând să comanzi variantele virgine, răcoroase și fără alcool.

Adaugă electroliți

Electroliții sunt substanțe  esențele pentru absorbția apei în organism. Sodiu, potasiu, calciu, magneziu, clor, printre alatele, sunt electroliții de care corpul tău are nevoie. Dacă ai o dietă sănătoasă, atunci cel mai probabil nu ai nevoie de suplimente. Însă, în acele zile în care dieta ta este nesănătoasă, sau atunci când depui mult efort este indicat să iei electroliți pentru a menține hidratarea corpului. În plus, aceste minerale susțin un echilibru în organism, deci atunci când te suprasoliciți, în special vara când transpiri mai mult și le pierzi, poți să iei suplimente.   

Supele și ciorbele te vor ajuta

Nu numai că sunt slab calorice, deci le poți mânca și atunci când ții dietă, dar ciorbele și supele sunt hidratante, ceea ce le face preparate excelente de consumat pe timpul verii. Poți să optezi pentru supe-creme atunci când vrei ceva mai consistent. Însă, ciorba tradițională este și ea o alternativă excelentă, în special dacă este preparată cu legume proaspete. Fiind acră, are și un efect revigorant, excelent atunci când te simți istovită de căldură. De altfel, poți să prepari orice rețetă de ciorbă pentru a-ți face ziua mai frumoasă.

Adaugă gust apei

Unul dintre motivele pentru care lumea nu bea foarte multă apă este lipsa gustului. Dar după cum spuneam poți să adaugi bucăți de fructe apei pentru a-i da puțină savoare. Însă, dacă îți dorești o băutură cu adevărat aromată, atunci este indicat să adaugi mentă, busuioc sau chiar pătrunjel în apă. Dacă frunzele sunt proaspete, atunci vei avea pe tot parcursul zilei o aromă deosebită a apei și îți vei dori să o bei.

Hidratarea nu trebuie să fie plictisitoare. Orice lichid îți aduce un aport de apă, deci cum alegi să o faci depinde foarte mult de gusturile tale. În definitiv, trebuie să te simți tu bine cu ceea ce bei, pentru a opri toate alarmele pe care le ai pe telefon care îți spun că trebuie să bei apă. Însă, nu uita că te vei bucura de vară plină de pasiune și vigoare atunci când bei destulă apă, nu deshidratată.



Recente

Cozonac Con jpg
Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg
Budinca apertiv  Sursa foto shutterstock 1530143996 jpg
Bautura care alunga insomnia  Sursa foto shutterstock 544190740 jpg