3 semne care anunţă o despărţire

1 66426 original jpg jpeg

Foarte multe cupluri ajung la divorţ pentru că nu observă din vreme problemele care le erodează iubirea şi le destramă încet căsnicia. În cele ce urmează, găseşti cele mai evidente semne ale unei despărţiri iminente!

Nu cred să existe cupluri care să ajungă la divorţ peste noapte,dar sunt multe care nu-şi dau seama cât de mult s-a deteriorat relaţia,încât singura direcţie în care mai pot merge este despărţirea.

La fel ca în cazul unei boli grave,unele simptome sunt insesizabile. Dacă ştii să-ţi „consulţi” căsnicia şi să depistezi semnele unui declin,ai toate şansele s-o „tratezi” la timp.

1. Certurile au partea lor bună

Ai putea crede că dacă nu vă certaţi înseamnă că nu aveţi probleme. Nu este chiar aşa,pentru că în lipsa discuţiilor legate de neînţelegeri,amândoi adunaţi resentimente.

Să nu te mire dacă într-o bună zi unul dintre voi sau poate amândoi veţi răbufni şi veţi ajunge la concluzia că nu mai puteţi trăi sub acelaşi acoperiş!

Pentru ca un cuplu să reziste în timp,cel mai „sănătos” este să daţi glas oricărei nemulţumiri,pentru ca ea să se stingă.

2. Rutina,inamic al cuplului

Programul de muncă,treburile pe care le aveţi de făcut acasă – toate se petrec uneori aproape la fel. Ce poate fi mai puţin stimulator pentru viaţa de cuplu?

Obligaţiile cotidiene şi rutina care se instalează vă sufocă dorinţa şi interesul unuia pentru celălalt.

Iată de ce este indicat să vă rezervaţi puţin timp şi pentru voi! Ieşiţi la o plimbare ca acelea de la începutul relaţiei sau lăsaţi toate treburile şi dedicaţi-vă un weekend la munte!

Nu ţi se par deloc nişte idei bune? Atunci este un semn că mai mult te-ar tenta despărţirea.

3. Degradarea intimităţii

Când se referă la intimitate în cuplu,cei mai mulţi se rezumă la relaţiile sexuale. De fapt,intimitatea înseamnă şi exprimarea faţă de partener a proprii­lor sentimente,suferinţe,slăbiciuni.

Dacă ţi-e teamă,nu vrei sau ţi se pare inutil să-ţi împarţi problemele şi trăirile cu soţul tău,este posibil să te atragă ideea că ar fi mai bine să vă separaţi.

Degradarea intimităţii vă distanţează şi vă face să ajungeţi să vorbiţi strict despre ceea ce aveţi de făcut pentru casă sau pentru copii.

În plan sexual,genul acesta de izolare se traduce prin imposibilitatea ta de a te destinde şi a lui de a scăpa de frustrări.