5 avantaje nesperate ale singurătăţii

1 62812 original jpg jpeg

Să fim sincere: nu-i uşor să fii celibatară convinsă sau divorţată. Când prietenele tale par să aibă o viaţă perfectă alături de partenerul lor, a ta li se pare insipidă. Arată-le că eşti fericită fără să-ţi schimbi viaţa.

Eşti singură şi undeva,în adâncul sufletului tău,te bucuri de libertatea recăpătată,de faptul că poţi petrece cât timp vrei cu prietenele,că poţi vedea filmul siropos pe care l-ai ales şi că totul în casa ta rămâne în ordine. Şi astea nu sunt singurele aspecte pozitive ale celibatului. Iată de ce nu ar trebui să te laşi influenţată de prejudecăţile prietenilor şi să te bucuri că eşti singură!

Poţi fi tu însăţi

Este momentul să profiţi de libertatea recăpătată şi să faci tot ce-ţi place. Acum ai voie să trăieşti după propriile reguli şi să faci propriile alegeri,fără a mai ţine cont de nimeni. „Am fost căsătorită 20 de ani cu un militar obsedat de ordine şi de disciplină.

b0271bbffcba5535c80059388079812e jpg jpeg

Eu şi cei doi copii pe care-i avem am trăit în tot acest timp ca la armată. Nu ne era permis să ne abatem de la disciplină“,povesteşte Mariana Dragu,din Bucureşti.

„Am divorţat şi parcă cineva ne-a luat o povară imensă de pe umeri. În primele 6 luni după divorţ,eu şi copiii n-am făcut deloc ordine prin apartament. Pentru prima oară,ne-am simţit eliberaţi.“

Faci propriile alegeri

Ai divorţat de curând şi prietenii se grăbesc să-ţi dea „cele mai bune sfaturi“ de viaţă? Află că femeile proaspăt divorţate sau cele singure sunt ţinta ideală pentru cei cărora le place să dea lecţii de viaţă.

Fereşte-te de ei,pentru că nu vor face decât să-ţi încurce planurile. Fă-ţi propriile alegeri şi pune în aplicare acele proiecte pe care le-ai păstrat în „sertar“.

Ai timp pentru prietene

Daniela Lepădatu,din Cluj,şi-a dedicat 12 ani fostului soţ,iar după divorţ a descoperit cât de bine se simte cu prietenele.

e16421853e21b01aa71b1c3653daedd8 jpg jpeg

„Când eram căsătorită,mergeam să-mi cumpăr haine cu soţul meu şi alegeam doar ce îi plăcea lui. Acum merg însoţită de prietenele mele şi ne simţim minunat.”

Dacă înainte abia reuşeai  să bei o cafea cu prietenele,acum îţi poţi lua revanşa. Poţi petrece cât timp vrei cu ele.

Ai revenit la silueta de altădată

Te miri când cineva îţi spune că arăţi foarte bine şi că ai mai slăbit? Ei bine,cercetătorii au dovedit că în primul an după divorţ o femeie slăbeşte în medie 4 kg.

Aşa că poate nu ai remarcat,dar în ultimul an ai scos din meniul tău mâncărurile consistente,fripturile,ciorbele şi alte cele. Aşa că ţine-te în continuare de acest stil de viaţă care te ajută să fii frumoasă şi fă cât mai multă mişcare.Devii independentă

Ani la rândul,fostul soţ a decis pentru tine şi acum te simţi un pic dezorientată. Nu-i nimic! Nu-ţi va lua mult timp până vei învăţa să fii independentă.

Vei afla uimită că te poţi descurca singură şi în cele mai dificile situaţii,că poţi câştiga bani,că poţi avansa în carieră,că-ţi poţi creşte singură copiii.

Avantajul este că nu mai există nimeni în spatele tău care să te bodogănească pentru că ai cheltuit banii „aiurea” şi că „nu eşti în stare să plăteşti facturile”.

Independenţa te va face să te simţi incredibil de puternică. De acum înainte,nu vei mai lăsa pe nimeni să decidă şi să facă alegeri în locul tău.

În urma unui studiu,cercetătorii britanici au constatat că o femeie slăbeşte în medie 4 kg în primul an după divorţ.

Diploma-mărul discordiei în cuplu

În urma unui studiu al psihologilor francezi asupra vieţii de cuplu,aceştia au constatat că o diplomă de studii poate influenţa în mod radical viaţa bărbaţilor şi a femeilor.

Bărbaţii cu mai multe studii sunt consideraţi mai atrăgători. În schimb,pentru femei,diploma reprezintă un mare dezavantaj.

O femeie inteligentă cu studii,care câştigă mulţi bani,îi cam sperie pe bărbaţi.

Ei consideră că o femeie cu diplomă i-ar neglija şi nu ar avea timp să se dedice familiei.