5 metode să împaci familia cu serviciul

1 46694 original jpg jpeg

Eşti mamă, soţie şi salariată. Nu e uşor să le faci pe toate într-o zi de numai 24 de ore. Iată câteva idei care te-ar putea ajuta să-ţi joci excelent toate rolurile.

Citeşte şi:

Şi copil şi carieră? Află cum scapi de stres!

Ghid de supravieţuire pentru mamele singure

Test:Eşti stresată la serviciu?

Organizează-te eficient

Cheia succesului este să păstrezi un echilibru între efortul depus la serviciu şi timpul petrecut în familie. Fă-ţi un planla începutul săptămânii şi stabileşte-ţi priorităţile. În funcţie de treburile urgente de la serviciu şi nevoile celor dragi şi rezervă-ţi timp pentru fiecare din activităţile propuse. Renuţă la cele care nu sunt neapărat necesare.

Nu-ţi lua problemele acasă

Serviciul e serviciu,iar viaţa ta personală este cu totul altceva. Lasă problemele acumulate în timpul zilei la serviciu şi nu te duce acasă nervoasă şi prost dispusă. Evită să-ţi termini acasă lucrările restante de la birou.

Cere sprijinul celor dragi

În familie trebuie să fiţi o echipă. Nu încerca să fi supergospodină şi cere ajutorul soţului şi al copiilor,dacă sunt mai măricei. Acceptă şi prestaţii mai puţin performante pentru că,da,ei nu se pricep la fel de bine ca tine,dar te pot scuti de eforts. Astfel,veţi avea mai mult timp pe care să-l petreceţi împreună.

Fii alături de cei dragi

Indiferent de vârsta lui,copilul are mare nevoie de afecţiunea şi de sfaturile tale. Prezenţa ta în familie nu poate fi suplinită de cadouri sau favoruri. Încearcă să vorbeşti cât mai mult cu el. Totodată,nu uita nici de tătic şi arată-i,în continuare,dragostea ta.

Relaxează-te fără mustrări de conştiinţă

Din când în când,ai nevoie de o pauză. Relaxează-tefără să arunci nicio privire către coşul de rufe şi fără să te mai gândeşti la problemele profesionale. Savurează din plin timpul liber. După aceea,vei munci cu mai mult spor.