5 ponturi ca să ai o relaţie bună cu copilul

1 47949 original jpg jpeg

O legătură strânsă între tine şi copil se formează în timp şi este nevoie de mult tact. Iată câteva sugestii care te vor ajuta să stabileşti un echilibru în familie.

Respectă-i intimitatea

Este important ca tu să-i acorzi spaţiu personal şi să nu-ţi bagi nasul chiar peste tot,dar să-ţi înveţi copilul să respecte şi el intimitatea ta şi a soţului tău.

Asta începe de foarte devreme,cu o regulă simplă:copilul doarme în patul lui,în camera lui. Tu baţi la uşă înainte de a intra în camera copilului şi-l rogi să facă acelaşi lucru când intră în dormitorul vostru.Lasă loc şi tatălui

Venirea pe lume a unui copil schimbă totul în familie şi este important să menţii un echilibru. Este ştiut că între mamă şi copil există o relaţie specială dinainte ca acesta să se nască,dar nu acapara relaţia. Lasă-i loc şi tatălui,acordă-i încredere! Pentru a se dezvolta armonios,copilul are nevoie de ambii părinţi.

Faptul că-ţi respecţi copilul nu înseamnă să-i permiţi totul. Dimpotrivă. Este important să fixezi nişte reguli de conduită,care să funcţioneze fără derogări. Copilul are nevoie de repere pentru a-şi disciplina comportamentul şi de un mediu liniştit.

Fă-l partener în luarea deciziilor

Ascultă-ţi copilul când are ceva de spus. Organizează ieşiri împreună,în care să comunici cât mai bine cu el. Când iei o hotărâre,explică-i de ce. Va înţelege că nu-i o toană sau o ambiţie. Menţine-ţi hotărârea şi nu încerca să negociezi,la capitolul ăsta copiii sunt foarte buni!

Este una dintre cheile reuşitei în viaţă. Laudă progresele pe care le face,încurajează-l dacă are un eşec şi nu-l învinui pentru asta. Arată-i că-l iubeşti necondiţionat,asta-i va da putere şi încredere în sine şi-l va ajuta în viaţă.