5 secrete ale fericirii în doi

1 60988 original jpg jpeg

Vrei să fii fericită în dragoste? Cine nu vrea? Toţi căutăm dragostea, fie că recunoaştem sau nu. Şi de ce am căuta-o, dacă nu am crede că dragostea aduce fericirea?

Pentru asta,spun specialiştii,pentru a fi într-adevăr fericiţi,trebuie să respectăm câteva reguli. Deşi am trăit mereu cu impresia că dragostea şi regulile nu se prea împacă. Aşa că,mai bine,haideţi să le spunem... secrete. Iată,aşadar,cele cinci secrete ale fericirii în doi!

Îndrăgosteşte-te de bărbatul îndrăgostit de tine!

Ce femeie nu s-a îndrăgostit niciodată nebuneşte de un bărbat inaccesibil,de un bărbat care parcă nici n-o observa? Imposibilul are,uneori,efectul unui magnet. Dar e mai bine să reflectezi cât de cât,înainte să te arunci într-o relaţie cu sens unic. Totul e mult mai uşor atunci când alesul tău îţi împărtăşeşte sentimentele. Ca şi cum nu ai şti şi tu asta! Dar ce să faci atunci când te atrage într-un mod irezistibil un individ total indiferent la farmecele tale sau poate chiar angajat cu (sau chiar şi fără) acte în regulă într-o altă relaţie? Ideea e,spun specialiştii pe probleme sentimentale,că într-un astfel de caz trebuie să pleci de la început cu ideea că îţi va fi mult mai greu să fii fericită. Să te îndrăgosteşti de un bărbat inaccesibil nu înseamnă neapărat că îţi e frică să te angajezi într-o relaţie amoroasă (deşi sunt şi specialişti care susţin asta!). Se întâmplă să te îndrăgosteşti de un bărbat care nu e,la rândul lui îndrăgostit de tine,mai ales dacă eşti o romantică incurabilă şi o femeie exigentă,cu aşteptări,uneori,desprinse de realitate. Într-o poveste ca asta,ai două soluţii,spun psihologii. Prima e să-l uiţi pe Făt-Frumos,cel deloc liber şi deloc interesat de tine,şi să începi să ieşi cât mai mult în oraş,fără să mai refuzi invitaţiile venite din partea altor bărbaţi. Dacă varianta asta nu-ţi surâde,nu-ţi rămâne decât să începi un joc agresiv al seducţiei cu subiectul pasiunii tale neîmpărtăşite,astfel încât să-l faci să te remarce şi chiar să ajungă să te iubească. Cine ştie? Poate ai noroc.

Pasiunile comune vă fac viaţa mai frumoasă!

Contrastele se atrag,e adevărat,dar valorile,interesele şi pasiunile comune vă fac viaţa mai frumoasă. Dacă aveţi feluri total diferite de a vă petrece timpul liber s-ar putea să apară anumite certuri,avertizează consilierii pe probleme de cuplu. Nu-i grav,se rezolvă repede cu un mic compromis! Dar atunci când vorbim de principii sau de valori sociale,care-va-să-zică de lucruri importante,e ceva mai delicat. Într-un astfel de caz trebuie să eviţi subiectul sau să te arăţi tolerantă faţă de ideile partenerului. Şi,bineînţeles,la fel va trebui să facă şi el!

Învaţă să fii iubită pentru ceea ce eşti!

Mai întâi,e seducţia. Să te prezinţi în cea mai bună variantă a ta e complet de înţeles. Oricine va vrea să-l impresioneze pe celălalt. Dar asta nu înseamnă că te poţi îndepărta prea mult de realitate. Cu cât disimulezi mai mult,cu atât ai mai multe şanse ca cel de lângă tine să considere că aşa eşti de fapt. Minciunile,chiar şi cele nevinovate,pot distruge o relaţie. Mai târziu,când el va descoperi că l-ai minţit în privinţa mai multor aspecte,s-ar putea să-şi piardă orice încredere în tine. O relaţie pe termen lung nu se va baza niciodată pe aparenţe. Cel mai bine e să fii tu însăţi,încă de la începutul relaţiei!

Cunoaşte-l pe celălalt!

Partenerul tău va apela şi el la acelaşi joc al seducţiei. Dacă într-adevăr îl interesezi şi va vrea să te cucerească,se va prezenta în cele mai bune culori. Doar timpul vă va ajută să vă cunoaşteţi aşa cum sunteţi cu adevărat şi fiecare dintre voi să devină conştient de calităţile şi defectele celuilalt. Se spune că dacă-ţi idealizezi prea mult partenereul la începutul unei relaţii,rişti să fii dezamăgită mai târziu. În plus,nu încerca să-l schimbi,nici să-l forţezi să semene cu portretul-robot al bărbatului visurilor tale! Asta nu va duce nicăieri!

Fără comparaţii!

Viaţa e făcută din schimbări,face parte din evoluţia fiecăruia. Aşadar,ce sens ar avea să-ţi compari noul partener cu prima ta mare iubire? Niciunul,ba ar putea fi chiar nociv. La fel de nociv cum poate fi obsesia de a-ţi compara relaţia cu relaţiile altora. Nimeni nu ştie ce se întâmplă cu adevărat într-un cuplu,în afara celor care-l formează. În plus,fiecare pereche are echilibrul ei şi propriile reguli după care funcţionează. Să faci comparaţii nu ajută la nimic.

Dar,dincolo de toate astea,dincolo de părerile specialiştilor,rămâne convingerea că nici fericirea,nici dragostea nu respectă niciun fel de reguli.