Ai făcut o promisiune? Ţine-te de cuvânt!

1 47863 original jpg jpeg

I-ai promis copilului tău o plimbare sau o jucărie? Străduieşte-te să te ţii de cuvânt. De ce? Iată patru motive importante!

Promisiunile faţă de copii sunt diferite de cele pe care le faci adulţilor. Unui adult poţi să-iexplici de ce ai uitat ceva important,dar unui copil...

Pentru cei mici,totul are loc acum şi aici şi nimic nu-i dezamăgeşte mai tare decât să nu-ţi ţii cuvântul.

Până la 8-9 ani,pentru copilul tău eşti autoritatea supremă. Dacă i-ai promis că veţi merge la un film,trebuie să te ţii de cuvânt. În caz contrar,nu va mai avea încredere în tine şi nu va mai respecta ce-i zici.

Învaţă că există limite

Nu de puţine ori s-a întâmplat să mergeţi prin magazine şi el să vrea o jucărie. Tu i-ai promis că i-o vei cumpăra la salariu şi ai crezut că uită. Copiii au o memorie de elefant,aşa că e mai bine să-i spui că este prea scumpă. Aşa nu va fi dezamăgit şi va înţelege că nu i se cuvine totul.

Devine responsabil

Printre primele lucruri pe care le învaţă atunci când tu te ţii de cuvânt este să fie responsabil. Responsabil faţă de toate activităţile lui zilnice:şcoală,ordine în camera lui,felul în care se poartă cu părinţii.

Multe promisiuni nerespectate,chiar dacă ţie ţi se par neimportante,îl vor face să fie dezordonat,neserios,nepoliticos şi răutăcios. Ajunge aşa pentru că i se pare că nu este destul de important pentru tine încât să-ţi ţii promisiunile.

Află că există consecinţe

Îi spui mereu că,dacă mai face boacăne,îl pedepseşti. Când face năzdrăvănii,trebuie să aplici pedeapsa imediat. Aşa va şti că faptele lui rele au o consecinţă...negativă. Dacă nu-ţi respecţi „promisiunea“,va considera că va scăpa nepedepsit din orice situaţie.