Ajută-l să treacă mai uşor peste divorţul tău

1 76562 original jpg jpeg

În fiecare an, mii de copii trec prin experienţa neplăcută a divorţului părinţilor. Modul în care un copil reacţionează depinde de vârstă, personalitate şi circumstanţele separării. Dacă vrei să reduci impactul negativ al acestui eveniment asupra copilului tău, urmează aceste sfaturi:

Discută sincer

Spune-i copilului tău despre planurile tale, fă-i cunoscute intenţiile pe care le ai. Discută onest cu el despre faptul că tu şi tatăl lui nu veţi mai forma o familie. Această discuţie trebuie să fie adecvată pentru vârsta pe care cel mic o are. Cel mai important lucru, pe care este necesar să i-l transmiţi copilului, este că îl iubeşti orice s-ar întâmpla şi să îl asiguri că nu este vina lui pentru divorţul vostru.

Fii pregătită

Este normal să fie supărat după aflarea veştii, aşa că încearcă să îl faci să se simtă cât mai bine şi asigură-l că vei fi mereu lângă el atunci când are nevoie de tine. Fii atentă la comportamentul lui şi ajută-l dacă observi semne de stres evidente, schimbări care apar la şcoală, schimb[ri legate de somn şi de apetit.

Fii sinceră şi pregătită să îi răspunzi la toate întrebările, cum ar fi:

-Cu cine voi locui?

-Voi merge la aceeaşi şcoală?

-Unde mă voi muta?

-Unde îmi voi petrece vacaţa?

-Îmi voi mai vedea prietenii?

Fii un exemplu bun

Nu vă certaţi în faţa copiilor! Este important ca în astfel de momente să vadă că amândoi sunteţi exemple bune de urmat, în ciuda neînţelegerilor. Indiferent de circumstanţe, nu îl vorbi de rău pe fostul tău soţ în faţa copilului! Copilul tău nu este persoana potrivită pentru a-ţi povesti frustrările sau a-ţi vărsa mânia! Nu îţi folosi copilul în lupta cu soţul tău, nu trebuie să îl influenţezi pentru a fi împotriva lui, este necesar ca aceste lucruri să rămână doar între voi!

Respectă-i dorinţele

În cazul în care copilul tău îşi doreşte să păstreze legătura cu tatăl său, cel mai potrvit este să îi susţi această dorinţă şi chiar să fii intermediar, atunci când este cazul. Dacă vrea să rămână la aceeaşi şcoală, fă tot posibilul să stea acolo măcar până la terminarea anului şcolar.

Sursă imagine: www.huffingtonpost.com