Alimente necesare pentru buna dezvoltare a copilului

1 80638 original jpg jpeg

Pentru o dezvoltare sănătoasă, părinţii trebuie să îi ofere copilului o alimentaţie bogată în substanţe nutritive. Există o serie de produse alimentare care nu trebuie să lipsească din dieta zilnică a celui mic, şi anume:

Laptele

Laptele nu trebuie să lipsească din alimentaţia copilului în perioada de dezvoltare. Altele decât proteinele, laptele este cea mai bună sursă de calciu şi fosfor – două minerale extrem de importante – care ajută la dezvoltarea oaselor, a dinţilor şi a unghiilor. În afară de acestea, laptele mai conţine şi vitaminele A, B2 (riboflavină), B12 şi D plus zinc.

Fasolea

Fasolea este sursă importantă de antioxidanţi, proteine, calciu, fibre, fier şi vitamina B. În plus, are un conţinut scăzut în calorii şi unul ridicat în substanţe nutritive esenţiale. Aşadar, include fasolea în alimentaţia copilului încă de când este mic.

Brânza

Copiii iubesc brânza. Fiind un produs din lapte, este sursă importantă de calciu, proteine, vitamina B12 şi fosfor. Poate fi un mare substitut pentru carne. Brânza chiar are o calitate mai bună de proteine, ea fiind sănătoasă şi uşor de digerat. Aşadar, dă-i copilului zilnic o cantitate moderată de brânză.

Ouăle

Ouăle sunt esenţiale pentru creşterea copiilor. Are conţinut ridicat de proteine şi o mulţime de vitamina B, care joacă un rol important în dezvoltarea creierului. În afară de aceasta, oul este sursă importantă de acizi graşi Omega-3, vitamina D, folat, zinc, fier şi seleniu.

Afinele

Afinele sunt extrem de benefice pentru copii. Sunt sursă importantă de antioxidanti, aşadar poate proteja corpul copilului de radicalii liberi şi de toate toxinele acumulate de-a lungul timpului în organism. În plus, au proprietăţi antivirale şi antibacteriene. Alte substanţe nutritive prezente în afine sunt: fibre, folaţi, fier, magneziu şi vitamina B. Pune două linguri de afine în iaurtul pe care i-l dai să-l mănânce dimineaţa.

: